Ara llegint
Manacor dedica prop de 5 milions d’euros del romanent a avançar en la potabilització de l’aigua

Manacor dedica prop de 5 milions d’euros del romanent a avançar en la potabilització de l’aigua

El ple municipal va recordar ahir horabaixa l’escriptora manacorina i Filla predilecta de Manacor, Maria Antònia Oliver, finada recentment. “En nom de l’Ajuntament i crec que de tot el poble de Manacor, valguin aquestes breus paraules com a mostra de condol per Maria Antònia Oliver, filla predilecta del municipi i personalitat de les lletres catalanes. Bon viatge als guerrers que al seu poble són fidels”, foren les paraules del batle. Tot seguit, tots els presents al ple feren un minut de silenci en record i homenatge a Oliver.

El ple municipal va aprovar la incorporació de 7.223.668,24 euros del romanent municipal d’anys anteriors per a la reactivació econòmica mitjançant la realització de projectes que es consideren “necessaris i urgents” per al municipi de Manacor.

D’aquesta quantitat, 3.632.151,34 euros es destinaran a l’estructura de la planta potabilitzadora definitiva de Manacor, 1.192.844,61 euros a la sectorització de l’aigua de la franja central de la ciutat de Manacor, i 1.898.672,29 euros per a la construcció d’una nau devora el dipòsit municipal de vehicles que es destinarà a l’empresa municipal SAM.

Així mateix, també es destinaran 500.000 euros a la subvenció de restauració i embelliment de façanes del municpi ‘Manacor, posa’t guapa’, que ja comptà amb 500.000 euros el passat 2021 i que ha permès subvencionar l’embelliment de 63 edificis del municipi. Amb aquesta nova partida es podrà subvencionar els projectes que quedaren fora del programa per haver exhaurit els fons i també d’altres que es vulguin presentar per primera vegada. El canvi es va aprovar amb 11 vots a favor i 10 abstencions.

El ple municipal també va aprovar el Pla normatiu per a 2022, per 11 vots a favor i 10 abstencions. Precisament, dues de les normes d’aquest Pla normatiu que ja s’han aprovat inicialment són dues Ordenances que regulen l’ús dels tres aparcaments públics subterranis del municipi, el de la plaça de Sant Jaume, Na Camel·la i la plaça de l’Aljub de Porto Cristo. Així, les principals novetats que s’incorporen amb aquesta normativa és la possibilitat d’aparcar-hi bicicletes i l’ampliació de les modalitats d’abonaments, que passen de ser únics a ser per franges horàries que s’adapten a les necessitats dels usuaris: nocturn (30 euros), diürn (45 euros) i dia complet (60 euros).

Així mateix, també es va dur a votació l’aprovació definitiva de la taxa pel servei de recollida, assistència i allotjament d’animals perduts i abandonats o rodamons que es trobin a la via pública. El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, va explicar que s’han estimat al·legacions del Partit Popular, entre les que destaca no considerar animal abandonat si se n’ha denunciat pèrdua o robatori. La iniciativa es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals.

El ple municipal també va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup municipal AIPC-SyS sobre l’horari d’obertura de les Unitats Bàsiques de Salut de Porto Cristo i de s’Illot. Així, s’ha acordat instar la Conselleria de Salut de Porto Cristo perquè la UBS de Porto Cristo estigui oberta de dilluns a diumenge durant tot l’any i no només els mesos d’estiu, i en el cas de la UBS de s’Illot, estigui oberta amb els horaris anteriors a la pandèmia, és a dir, de dilluns a divendres matí i els dijous amb servei de pediatria.

Una altra moció que també es va aprovar per unanimitat va ser la presentada pels grups municipals que conformen l’equip de govern, MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem, per a la realització del curs i les proves de competències clau al CEPA Llevant de Manacor. La proposta pretén millorar les opcions d’aquelles persones que volen reprendre la seva formació amb l’objectiu, també, de millorar la seva ocupabilitat. Així, se sol·licita al CEPA Llevant que ofereixi la prova de competències clau dels nivells 2 i 3 conduents a l’obtenció d’un certificat de professionalitat, així com les tutoritzacions dels alumnes que es presentin a aquesta prova, i traslladar aquests acords a la Direcció General de Formació Professional del Govern de les Illes Balears, al Servei d’Ocupació de les Illes Balears i al CEPA Llevant de Manacor.

Finalment, es va retre compte de la liquidació del Pressupost General 2021. La delegada responsable de la Gestió de l’activitat econòmica i financera municipal, Cristina Capó va presentar l’anàlisi de la liquidació consolidada de l’Ajuntament i tots els seus organismes autònoms. D’aquesta se’n desprèn que la Corporació municipal compleix l’estabilitat pressupostària amb un romanent de 5,1 milions d’euros, resultat d’haver registrat ingressos de 48,8 milions i despeses de 43,2 milions d’euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt