Ara llegint
Restriccions al transport públic a partir de dimecres

Restriccions al transport públic a partir de dimecres

En relació amb les mesures de prevenció davant la COVID-19 i seguint les indicacions preses al darrer Consell de Govern, a partir de dimecres 13 entren en vigor noves normes d’ocupació als serveis de transport públic interurbà.

En els busos interurbans de Mallorca i Eivissa només es poden ocupar les places amb seient eliminant les places de dret. Per la seva banda en els serveis de tren i metro de Mallorca es poden ocupar tots els seients i només les places de persones dretes senyalitzades a terra. Aquesta norma no serà aplicable a les persones amb mobilitat reduïda, que podran emprar el servei malgrat que s’hagi assolit el límit màxim d’ocupació.

Aquesta nova mesura s’afegeix a les que ja estan en vigor com l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, i les recomanacions de mantenir la distància entre els usuaris sempre que sigui possible i l’ús del gel hidroalcohòlic abans i després de cada viatge. A més es recorda que no està permès menjar ni beure en tota la xarxa de transport interurbà.

D’altra banda es demana als usuaris fer el trajecte en silenci, es recomana emprar, sempre que es pugui, la targeta intermodal o la targeta bancària per a viatjar i, planificar els desplaçaments amb temps, procurant evitar les hores de major afluència. S’està treballant per reforçar la línia de tren entre Palma i Inca a l’hora de major demanda del matí i del migdia amb un servei de bus exprés.

Per garantir un viatge segur als usuaris, tots els vehicles tenen una renovació constant de l’aire. D’altra banda tots els busos es netegen diàriament i segueixen uns protocols de desinfecció amb l’aplicació de productes virucides com detergents clorats.

Per a qualsevol consulta relativa al transport públic, es pot fer a les webs tib.org eivissa.tib.org o a través del telèfon d’atenció a l’usuari 971 177 777.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt