Ara llegint
Un nou espai de “vida, color i lluita” amb residus plàstics a la plaça de Margalida Perelló d’Artà

Un nou espai de “vida, color i lluita” amb residus plàstics a la plaça de Margalida Perelló d’Artà

Un nou espai de "vida, color i lluita" amb residus plàstics a la plaça de Margalida Perelló d'Artà

A Artà ha quedat inaugurat a la plaça de Margalida Perelló Tous un nou espai de “vida, color i lluita”. Es tracta del renovat espai urbà dissenyat i creat en el marc del projecte social comunitari de reutilització de residus plàstics que, per tercera vegada, ha duit a terme l’Ajuntament d’Artà a través de l’Àrea de Serveis Socials.

Durant quatre mesos les persones participants en el projecte, usuàries dels serveis socials comunitaris, han après la tècnica del mosaic amb la que han embellit un dels bancs de la plaça.

De la mà de l’artista Laura Hedrosa, coordinadora del projecte, han recollit residus plàstics del Parc Verd i microplàstics del litoral, els han organitzat per dimensions i colors i han dissenyat diferents figures i motius que han traslladat al mobiliari urbà.

En aquesta ocasió s’ha volgut recordar la persona que dona nom a la plaça, víctima mortal de violència masclista fa 10 anys, amb una variada representació floral i una rèplica de dues estrelles vermelles, dibuixades pel seu fill, que Margalida duia penjades al seu cotxe.

A la inauguració hi ha assistit Magdalena Perelló, germana de Margalida, qui ha agraït la idea, la feina i el resultat. També hi han estat presents les persones que han treballat en el projecte, les regidores en funcions Aina Comas, Maria Antònia Sureda i Isabel Nieto, treballadores municipals de Serveis Socials i alumnes de diferents cursos d’educació primària de Na Caragol.

“L’objectiu principal d’aquest projecte és sensibilitzar sobre la problemàtica ambiental que provoca l’abús dels plàstics i transmetre la necessitat de reutilitzar-los i reduir-ne l’ús. Ho hem fet de manera transversal amb persones en situació de vulnerabilitat que fan feina en grup a través d’una beca social i, paral·lelament, serveix per embellit el mobiliari i l’entorn urbà del municipi. Trobàrem que aquesta plaça necessitava color i a na Laura se li va ocórrer que la temàtica del mosaic fos la vida de na Margalida, amb les flors, i les estrelles vermelles. És un espai de celebració i record però també de reivindicació, amb un missatge de lluita contra aquesta xacra”, ha explicat Aina Comas, regidora de Serveis Socials en funcions. Al costat del banc decorat s’han plantat plantes i un arbre, com s’ha fet a cada un dels projectes fets fins ara, al parc de Can Marin i a la Colònia de Sant Pere.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt