Ara llegint
17 expositors han participat a la Fira de Productes Agraris Ecològics de Menorca

17 expositors han participat a la Fira de Productes Agraris Ecològics de Menorca

17 expositors han participat a la Fira de Productes Agraris Ecològics de Menorca

Aquest diumenge 7 de juliol, la plaça Pare Camps des Mercadal ha acollit la 19 edició dela Fira de Productes Agraris Ecològis de Menorca, la cita anual de referència de la producció agrària ecològica menorquina. Un mercat agrari ecolocal amb la participació d’entitats vinculades al sector agroecològic balear, a més d’un intens programa d’activitats de dinamització i divulgació. Es un esdeveniment organitzat per l’APAEM, amb el suport de l’Ajuntament des Mercadal i del Consell Insular de Menorca.

Entre les activitats destaca la celebració d’un tast i degustació de productes a càrrec del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) amb motiu del seu 30è aniversari.

La Fira ha comptat amb la participació de fins a disset expositors de dos grans perfils: d’una banda, el de les entitats que desenvolupen la seva activitat en favor d’un model agroalimentari local i compromès amb la salut de les persones i del medi ambient, la sobirania alimentària o la biodiversitat agrària; de l’altra, el dels operadors ecològics menorquins (productors, elaboradors o comercialitzadors).

Enguany, amb la presència d’Algendaret Nou, el projecte Arbres d’Algendar (Mestral),
Econserva i Binisín, es Viver (GOB), La Marcona, Marc Moll – Tes de Marina, Parella Vella, Productes Ecològics Santo Domingo, Santa Cecília i Son Aparets Nou, els quals han oferit al públic assistent una àmplia oferta de productes ecolocals: fruita i hortalisses, formatge i embotits, conserves i melmelades, infusions i plantes aromàtiques, pa i elaborats de blat, coques i pastes salades i dolces, planta autòctona i arbres de varietats locals de Menorca. Aquesta edició ha comptat amb la participació d’entitats del conjunt de l’arxipèlag; és el cas de les associacions de la producció agrària ecològica de Mallorca i d’Eivissa i Formentera (l’APAEMA i l’APAEFF, respectivament) i de l’Associació de Varietats Locals (Mallorca).

També s’ha fet entrega del Premi Poriol (20.45 h), un guardó amb què l’APAEM vol distingir aquelles aportacions valuoses al sector agroecològic menorquí, que en aquesta ocasió s’atorga al CBPAE en reconeixement de la seva trajectòria.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt