Ara llegint
El GOB Menorca recapta en pocs dies els 14.000 euros necessaris per al contenciós dels hotels de Son Bou

El GOB Menorca recapta en pocs dies els 14.000 euros necessaris per al contenciós dels hotels de Son Bou

El GOB Menorca recapta en pocs dies els 14.000 euros necessaris per al contenciós dels hotels de Son Bou

En deu dies el GOB de Menorca ha aconseguit cobrir les despeses de la primera fase del contenciós dels hotels de Son Bou. La via judicial que s’ha iniciat per intentar evitar que els hotels de Son Bou puguin créixer significativament, segons expliquen des del grup ecologista, té uns costos que s’han estructurat en dues fases: 7.000 euros inicials, per la contractació d’advocats, procuradors i la presentació de la denúncia, i 7.000 euros posteriors per a la contractació de pèrits de part i judicials. El contenciós ja està presentat.

“Molta gent ha participat en aquesta recaptació popular, cadascú segons l’aportació que ha decidit. Amb la suma de tothom, els resultats són importants”, han assenyalat des del GOB.

“El que es presenta davant els tribunals és l’agrupació de metres quadrats de terrenys laterals que s’intenten sumar a la parcel·la dels hotels, atès que aquesta mai ha complert amb el mínim de superfície establerta ni a la llicència ni al Pla General d’Alaior”, segons han indicat des del grup.

Aquesta circumstància situa els hotels, per al GOB, en una condició d’il·legalitat i n’impedeix l’ampliació que es pretén fer. “El problema és que, quan es comprova la cartografia oficial, es detecta que una part de les superfícies que ara es volen sumar com edificables són en realitat zones verdes”, al·leguen.

El GOB recorda que el projecte que els promotors han presentat davant l’Ajuntament preveu escapçar una mica un cantell dels hotels, mantenir l’alçada de 12 pisos, mantenir les places turístiques (més de 1.000) i alçar diferents pisos de pantalla entre les dues torres i a cada costat d’aquestes. En resum, eliminen 430 m2 entre els pisos 9 i 12 (a un dels cantells de les torres), i afegeixen 6.000 metres quadrats als 7 primers pisos (alçant nova edificació).

Des del GOB consideren que una actuació així “degradarà encara més la imatge de Son Bou, mantindrà la massificació turística i no significarà cap avanç real per a Menorca”.

En canvi, si es demostra que els hotels no tenen consideració de legals, llavors qualsevol intervenció sobre els edificis s’hauria d’adaptar a les condicions urbanístiques vigents, que són de planta baixa més dos pisos, conclouen des del GOB Menorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt