Ara llegint
La platja de Son Bou reobri al bany, exceptuant un petit tram

La platja de Son Bou reobri al bany, exceptuant un petit tram

La platja de Son Bou reobri al bany, exceptuant un petit tram

La platja de Son Bou ha reobert pràcticament en la seva totalitat al bany després de la intervenció al Prat duta a terme dimecres passat per la Direcció General de Recursos Hídrics en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alaior. Les dues institucions esperen ara els resultats de les darreres mostres per a decidir si es pot hissar la bandera verda en l’únic sector que queda tancat, situat al voltant de la zona de drenatge del Prat.

Actualment, tres dels quatre punts de mostreig de la platja són aptes per al bany, incloent-hi les zones una, dues i quatre que estan obertes per als banyistes. Les analítiques recents han confirmat l’excel·lent estat de l’aigua en les àrees més pròximes als hotels.

No obstant això, la zona al voltant de la torre 3, el segment més pròxim al Prat, roman tancada per precaució, amb la bandera vermella hissada, indicant que l’aigua no és apta per al bany. S’espera rebre els resultats de les segones mostres preses el divendres per a poder reobrir la platja completament.

La intervenció realitzada dimecres va tenir com a objectiu prevenir l’eutrofització, promoure la renovació de l’aigua i garantir les condicions sanitàries de la platja. L’augment del nivell de l’aigua al Prat, a causa del tancament de la seva sortida natural a la mar, havia generat un risc significatiu, amenaçant el funcionament de l’estació depuradora d’aigües residuals de la urbanització de Sant Jaume.

L’operació va incloure l’obertura d’una rasa de 40 metres per a connectar el Prat amb la mar, permetent un drenatge controlat de l’aigua excedent. Aquest procés va ser monitorat acuradament per a minimitzar els impactes negatius i protegir les infraestructures i la biodiversitat local.

El seguiment de la qualitat de l’aigua es realitza mitjançant mostrejos diaris, els resultats dels quals es comuniquen al servei de vigilància de la platja i a l’Ajuntament d’Alaior. Aquest protocol es mantindrà fins que totes les analítiques confirmin que l’aigua és apta per al bany en tota la platja.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt