Ara llegint
El Govern lliura 43 reconeixements a agents de Policia Local de Menorca

El Govern lliura 43 reconeixements a agents de Policia Local de Menorca

El Govern Balear, mitjançant l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, ha lliurat les 43 condecoracions a les policies locals de Menorca. En concret, s’han atorgat 8 creus al mèrit policial amb distintiu blanc, per 30 anys de dedicació al cos, i 28 creus al mèrit policial amb distintiu verd, per dignificar el prestigi de la policia local. Han estat guardonats agents dels ajuntaments d’Alaior, Ciutadella, Ferreries, es Mercadal i Maó.

També s’han lliurat quatre diplomes per trajectòria i antiguitat de deu anys en el servei d’educació viària a policies d’Alaior, Ciutadella, Maó i es Mercadal i tres segells de qualitat professional del Programa Policia Tutor, curs escolar 2021-2022, a agents d’Alaior, es Castell i Maó.

La consellera ha traslladat el seu agraïment als guardonats per la seva tasca «sempre imprescindible i que volem destacar amb uns reconeixements que esper que siguin una palanca d’impuls per continuar el camí recorregut fins ara amb la magnífica vocació de servei públic amb la qual exerciu dia a dia».

Garrido ha expressat que «ser policia local no és només una professió, sinó que és una vocació, un estil de vida d’ajuda al conciutadà, d’uns valors de disciplina, d’exemplaritat, d’ajuda, de servei públic, de ser allà on la ciutadania us necessita, i el que feim avui és reconèixer aquests valors».

A més a més, la consellera ha destacat que «la policia local també té una funció pedagògica i transformadora, com és el fet que els agents ensenyin als alumnes aspectes tan importants com el respecte, la tolerància, la convivència, la diversitat, la igualtat, l’educació viària i el rebuig a la violència masclista, a la xenofòbia i a l’LGTBI-fòbia».

Una de les creus al mèrit policial amb distintiu verd ha estat per a l’empresa pública Servei d’Informàtica Local de Menorca (SILME), la qual és la responsable del programa XPO, una eina informàtica de coordinació entre les policies locals implantada ja a tots els municipis de l’illa.

Garrido ha fet un repàs de les millores que està impulsant el Govern per a les policies locals. En aquest sentit, ha destacat el primer curs de capacitació descentralitzat a l’illa, del qual enguany sortiran els 32 primers agents, el procés unificat d’oposicions per a policies locals i el fet de tenir 300 nous policies locals a les Illes Balears en dos anys.

«La coordinació i la feina conjunta entre administracions dona els seus fruits i enforteix la Policia Local. Mai un govern havia destinat tants esforços al cos, i el meu compromís és seguir en aquesta línia», ha avançat la consellera.

Per la seva banda, el director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, ha destacat la generositat, la vocació de servei públic i l’entrega de les policies locals per superar la pandèmia, així com el suport del Govern al cos a través del Fons de Seguretat Pública, el qual enguany ha estat dotat de 16 milions d’euros.

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, ha destacat la importància de la tasca del cos, especialment en els moments viscuts durant la pandèmia. Finalment, el batle d’Alaior, José Luis Benejam, ha manifestat l’orgull que són els i les policies locals per a tota la ciutadania i la tasca essencial que desenvolupen.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt