Ara llegint
Les finques del programa de Custòdia Agrària de Menorca pugen a 37 amb la suma de Parella Vella

Les finques del programa de Custòdia Agrària de Menorca pugen a 37 amb la suma de Parella Vella

Les finques del programa de Custòdia Agrària de Menorca pugen a 37 amb la suma de Parella Vella

Parella Vella és la darrera finca que s’ha compromès a desenvolupar la seva activitat agrícola i ramadera de manera sostenible i respectant el medi ambient amb la seva incorporació a la xarxa de finques del programa de Custòdia Agrària, segons ha informat avui el GOB Menorca.

Situada al sud de Ciutadella, els germans Dani i Isaac gestionen aquesta finca d’unes 12 hectàrees d’extensió per fer una producció diversificada i amb certificació ecològica. La producció d’horta i fruita ecològica és la principal activitat del lloc, però no és l’única. L’activitat ramadera extensiva i dirigida amb sis vaques menorquines, permeten la rotació de les terres i el seu adobament, a més de poder oferir la carn resultant al mercat. Sembren farratges per alimentar el bestiar.

El camp està a mercè de les ingerències del temps, i Parella Vella va ser una de les finques afectades per les fortes pluges del mes d’agost i el cap de fibló del mes de setembre de 2022. Durant aquests períodes de temporal es van perdre gairebé la totalitat dels cultius i diverses infraestructures, com els hivernacles, que permetien allargar la temporada de certs productes.

La represa

Després d’aquesta batacada, segons detallen des del GOB Menorca, ha tocat la reorganització i tornar a posar en marxa tota la producció, una tasca gens fàcil però necessària per a continuar l’activitat. En aquest sentit, segons expliquen, formar part del programa de Custòdia Agrària encoratja i dona suport a la finca en aquesta remuntada i s’estableixen línies per anar treballant, com per exemple augmentar les zones amb flors per afavorir els pol·linitzadors que n’augmenten la productivitat.

La comercialització de la seva producció es fa a través de circuits curts, com la venda directa de cistelles setmanals juntament amb dues finques més o al mercat agrari de Ciutadella a través d’una altra finca. També podem trobar els seus productes a diverses botigues o en alguns menjadors escolars de Ciutadella.

El programa de Custòdia Agrària contribueix a compatibilitzar la viabilitat econòmica de l’activitat agrària amb la conservació dels valors naturals i paisatgístics de Menorca. Amb la suma de Parella Vella a la xarxa, ja en són 37 les finques professionals que es comprometen a unes pràctiques agràries sostenibles.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt