Ara llegint
Margarida Masferrer, nova presidenta del GOB de Menorca en substitució de Carlos Coll

Margarida Masferrer, nova presidenta del GOB de Menorca en substitució de Carlos Coll

Margarida Masferrer, nova presidenta del GOB de Menorca en substitució de Carlos Coll

La pediatra Margarida Masferrer ha estat escollida com a nova presidenta del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) de Menorca, en substitució de Carlos Coll, que ha deixat el càrrec després de sis anys al capdavant de l’entitat ecologista.

Masferrer, que ja formava part de la Junta Directiva del GOB, ha rebut el suport unànime de l’Assemblea General celebrada a Maó, on s’han aprovat els comptes i el pressupost de l’associació, així com la renovació de la meitat dels seus òrgans de govern.

L’acte ha començat amb un emotiu homenatge a Tòfol Mascaró, que va ser coordinador insular del GOB fins a la seva mort el passat mes de novembre. Els assistents han guardat un minut de silenci i han recordat la seva tasca en defensa del medi ambient i la biodiversitat de l’illa.

Masferrer, de mare menorquina, ha explicat que té una estreta vinculació amb Menorca, on ha passat tots els estius de la seva infantesa i on es va instal·lar fa uns anys per exercir la seva professió de metgessa. Ha agraït la confiança dipositada en ella i ha reconegut la feina feta pel seu antecessor, que ha rebut una forta ovació dels socis i sòcies.

Més de 1.500 afiliats

La nova presidenta del GOB ha destacat el creixement de l’entitat, que ha tancat el 2023 amb 1.560 afiliats i afiliades i un centenar de persones voluntàries que col·laboren en els diferents projectes que impulsa l’associació. Entre ells, ha citat els relacionats amb l’ordenació territorial, l’educació ambiental, la custòdia agrària, el centre de recuperació de fauna silvestre, el viver de plantes autòctones, el medi marí i les edicions i botigues.

Masferrer ha assenyalat que el 2024 serà un any ple de reptes per al GOB, com ara fer front a la massificació turística de Menorca, exigir més transparència en les polítiques urbanístiques, promoure una gestió sostenible de l’aigua, adaptar l’agricultura al canvi climàtic i al context econòmic i impulsar noves iniciatives de sensibilització i participació ciutadana.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt