Ara llegint
Menorca finança actuacions per al foment de l’accessibilitat universal a l’illa

Menorca finança actuacions per al foment de l’accessibilitat universal a l’illa

El Consell Insular de Menorca, a través de la Direcció Insular de Projectes Sostenibles del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, i la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca han signat aquest setembre un acord de col·laboració per al foment de l’accessibilitat universal a l’illa.

L’acord preveu que el Consell Insular destini 90.000 euros per impulsar diverses actuacions en la matèria, i que sigui la Fundació qui les dugui a terme. Els fons, que s’abonaran al llarg de 2022 i 2023, provenen d’una subvenció que el Consell Insular ha rebut de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears per una quantia de 180.000 euros per al foment de l’accessibilitat universal a Menorca.

Entre les actuacions acordades en el conveni, s’assumeix el compromís de crear un servei tècnic d’accessibilitat que ofereixi assessorament i assistència a entitats i particulars per eliminar barreres arquitectòniques, comunicatives i tecnològiques a l’illa; impulsar accions formatives en matèria de lleure accessible, turisme accessible, esport adaptat i organització d’esdeveniments accessibles; i la realització d’actuacions d’accessibilitat en diversos serveis i espais (físics i digitals) de caràcter públic a l’illa.

Després de la signatura del conveni, el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha volgut posar en relleu la importància de l’acord. “El conveni permet aprofundir en les actuacions recolzades pel Consell per a la reconfiguració d’entorns i el fàcil accés de qualsevol persona a espais físics i digitals, un dret que també s’inclou en el desenvolupament sostenible de la nostra illa. Agraïm a la Fundació l’ingent treball que duu a terme en la matèria i esperem que aquest acord permeti continuar ampliant l’accessibilitat universal a Menorca”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt