Ara llegint
Desallotgen dues persones que havien ocupat la casa del Babo de Portocolom, cedida per Ports al Consell

Desallotgen dues persones que havien ocupat la casa del Babo de Portocolom, cedida per Ports al Consell

Desallotgen dues persones que havien ocupat la casa del Babo de Portocolom, cedida per Ports al Consell

Agents de la Policia Local de Felanitx, acompanyats per agents de Ports de les Illes i Guàrdia Civil han engegat aquesta setmana un matrimoni que s’havia instal·lat a la casa del Babo. L’habitatge, situat al Rivetó de Portocolom, més conegut com la casa d’en De la Rosa actualment cedida per Ports de les Illes al Consell de Mallorca havia estat ocupada il·legalment per una parella.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler ha dit que «com Ajuntament denunciam la deixadesa que ha tingut el pacte d’esquerres que ha governat al Consell de Mallorca fins ara amb aquesta instal·lació. Fa quasi quatre anys que aquest habitatge va ser cedit i no s’ha fet cap tipus de manteniment ni control. Tornarem a demanar al nou govern del Consell que s’impliqui i d’una vegada per totes aquesta casa sigui rehabilitada i es posi a l’abast de l’Associació de Barques Tradicionals o entitats que estudien la flora i fauna d’aquest entorn marí»

La batlessa ha recordat que l’any 2019 l’Ajuntament de Felanitx assistia a la cessió d’aquest immoble per part del Govern Balear al Consell de Mallorca. Primer es va anunciar que es convertiria en una de les seus del Museu Marítim de Mallorca.

El juny de 2022 es va celebrar una reunió entre Govern, Ajuntament i entitats locals lligades a la mar per explicar el projecte de conservació i protecció d’aquest espai.

L’aleshores directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, va informar sobre el projecte que des del Consell es treballava per donar vida a aquesta instal·lació i fer les entitats locals relacionades amb la mar partícips del procés.

A la reunió es va parlar de les diferents necessitats i propostes d’ús que les associacions convocades van posar sobre la taula, sempre dins l’àmbit de la mar, tant pel vessant cultural com per la natural, amb la intenció de tenir una primera presa de contacte amb les entitats i conèixer quin potencial hi ha per dur a terme una gestió compartida de l’espai.

A la reunió, varen assistir les associacions següents relacionades amb el patrimoni marítim de Felanitx: l’Associació Barques Tradicionals de Portocolom, la Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB), el RAM (Recompte d’Aus Marines i cetacis) de Portocolom i la fundació Cleanwave amb el seu projecte «Medgardens», a més de representants municipals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt