Ara llegint
Iniciat l’expedient per a la reparació de diversos molls del port de Portocolom

Iniciat l’expedient per a la reparació de diversos molls del port de Portocolom

Iniciat l'expedient per a la reparació de diversos molls del port de Portocolom

Ports de les Illes Balears (PortsIB) ha anunciat l’inici de l’expedient per a l’adjudicació i execució del projecte de rehabilitació i reparació d’esquerdaments i descalçaments de diversos molls situats al port de Portocolom, Fase 2. Aquesta iniciativa té com a objectiu garantir les condicions de seguretat i operativitat del servei portuari, responent així a les necessitats urgents derivades dels deterioraments i patologies detectades en diferents molls del port.

El pressupost de licitació del projecte ascendeix a 1.143.389,92 euros (IVA exclòs), amb un import total d’1.383.501,80 euros (IVA inclòs). Aquest import inclou una partida específica per a la gestió de residus, amb un cost de 8.164,51 euros (IVA exclòs) i 8.980,96 euros (IVA inclòs). El finançament d’aquesta obra es realitzarà a càrrec dels pressupostos de Ports de les Illes Balears.

El termini d’execució del contracte és de sis mesos, amb la previsió que les obres comencin el novembre de 2024. Aquesta planificació temporal s’ha realitzat tenint en compte la complexitat de les tasques de rehabilitació i la necessitat de minimitzar les interferències amb les activitats portuàries quotidianes.

El projecte serà adjudicat mitjançant un procediment obert simplificat. A més, aquesta contractació no està cofinançada amb fons europeus. El certificat de reserva de crèdit per a aquesta obra es va emetre el 2 de juliol de 2024, assegurant així la disponibilitat dels fons necessaris per a l’execució del projecte.

Aquest projecte s’emmarca en les competències executives de Ports de les Illes Balears, que encomana a aquest organisme la gestió i manteniment de les infraestructures portuàries autonòmiques. La rehabilitació dels molls de Portocolom és una prioritat per a garantir la continuïtat de les operacions portuàries en condicions òptimes de seguretat i eficiència.

La rehabilitació representa una inversió significativa en la infraestructura portuària de les Illes Balears, demostrant el compromís del Govern amb la seguretat, l’operativitat i la modernització de les instal·lacions portuàries.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt