Ara llegint
El Gremi de Margers restaurarà el Pou del Rei del camí del puig de Consolació de Santanyí

El Gremi de Margers restaurarà el Pou del Rei del camí del puig de Consolació de Santanyí

De camí al puig de Consolació, partint de s’Alqueria Blanca, hi ha un dels elements patrimonials més rellevants i més ben conservants del municipi de Santanyí. Es tracta del Pou del Rei, catalogat com a Bé d’Interès Cultural, i pel qual l’Ajuntament de Santanyí ha projectat una important millora a tot el conjunt. Així, està previst fer un nou empedrat a l’entorn, amb el Gremi de margers de Mallorca, així com la restauració de les piques de pedra. A més, també s’instal·laran bancs per poder seure per gaudir del paisatge, i fer una zona enjardinada. 

El Pou del Rei està documentat des del segle XIII i és el més representatiu de l’època, dels que queden al municipi. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha visitat la zona amb el primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, i la batlessa pedània de s’Alqueria Blanca, Maria Francisca Rosselló.

Maria Pons s’ha mostrat molt il·lusionada per la posada en marxa d’aquest projecte: “El Pou del Rei és un dels tresors patrimonials del nostre terme, i crec que aquesta actuació ajudarà a valorar-lo. No es tracta d’una intervenció directa sobre el pou, sinó al seu entorn, per adequar-lo una mica i que tots els qui passin per aquí el valorin com es mereix. Estem molt satisfets perquè creiem que els veïnats i visitants els agradarà”.  

Per a la intervenció està prevista una despesa de 25.700 euros i s’espera poder començar en els pròxims mesos. Els tècnics municipals seran els encarregats de vetlar perquè les feines respectin en tot moment el valor històric i cultural del conjunt.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt