Ara llegint
Ja està operativa una nova antena de comunicacions a Llucmajor

Ja està operativa una nova antena de comunicacions a Llucmajor

Inaugurada una nova antena de comunicacions a Llucmajor

Llucmajor compta des d’avui amb una nova estació del servei de comunicacions mòbils TETRAIB i del servei de comunicacions per a sensors intel·ligents IoTIB. Aquesta nova instal·lació millorarà les comunicacions dels serveis de seguretat i emergències, i multiplicarà les opcions d’obtenció i transmissió de dades en temps real, com per exemple qualitat de l’aigua, aforament de platges o freqüències d’autobusos.

El vicepresident i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha inaugurat avui aquesta nova infraestructura. L’acte, celebrat al Parc de Bombers de Mallorca, ha comptat també amb la presència del director gerent de l’Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (IBETEC), Juan Antonio Serra; el director general d’Emergències, Sebastià Sureda; el director insular d’Emergències, Joan Fornàs; la batlessa de Llucmajor, Maria Francisca Lascolas, i la regidora d’Innovació, Maria Cristina Pomar. Així mateix, també han participat en l’esdeveniment el regidor delegat de la Policia Local, Mobilitat i Transports, Jaume Garau; el cap de Protecció Civil a Llucmajor, Sergio Gálvez, i el responsable d’enginyeria digital de Sampol, Vicente Torres.

L’estació del servei de Llucmajor és la primera que IBETEC instal·la aquest 2023 i dona inici a un pla de desenvolupament d’aquesta mena d’instal·lacions que permet coordinar els serveis d’emergència (Direcció General d’Emergències, policies locals, SAMU 061, IBANAT, Bombers de Mallorca, Protecció Civil, etc.) i augmentar l’obtenció i l’enviament de dades d’interès ciutadà. El pròxim dia 27 de novembre altre estació del servei de comunicacions començarà a estar operativa i al llarg del 2024 IBETEC posarà en funcionament almenys 13 instal·lacions més.

El conseller Costa ha destacat que l’antena de Llucmajor ja està «plenament operativa», la qual cosa va permetre que dissabte passat se celebràs una primera pràctica d’interconnexió de llocs de comandament i coordinació, inclosa dins una jornada de seguretat pública que va comptar amb la participació de Protecció Civil, Creu Roja i la Direcció General d’Emergències del Govern.

«L’objectiu és millorar progressivament, en un procés constant, les comunicacions entre els serveis que han de respondre immediatament davant qualsevol emergència i, d’altra banda, impulsar la Xarxa IoTIB», ha assenyalat Costa, el qual ha insistit en l’aposta del Govern de les Illes Balears per la digitalització i les noves tecnologies.

«IBETEC anirà un pas més enllà, i es desenvoluparà i s’ampliarà fins a convertir-se en l’Agència Balear de Digitalització, Ciberseguretat i Telecomunicacions (ABADICTEC), que centralitzarà el compliment de l’objectiu de digitalitzar i fer més accessible i moderna l’Administració. Aquest és un dels grans reptes d’aquesta legislatura i estam disposats a posar-ho tot de part nostra per aconseguir-ho», ha conclòs el vicepresident.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt