Ara llegint
Un programa educatiu apropa alumnes de Felanitx als oficis de jardiner i llanterner

Un programa educatiu apropa alumnes de Felanitx als oficis de jardiner i llanterner

Un grup d’alumnes de Felanitx, matriculat en el programa Enganxa’t que duen a terme conjuntament el SOIB i l’Ajuntament de Felanitx, dedica un any a aprendre al mateix temps la professió de la jardineria i el de la llanterneria.

Durant 12 mesos els alumnes alternen dies de formació, tant en llanterneria com en jardineria, i dies de treball efectiu. Un dels objectius del programa és poder acostar els alumnes-treballadors a empreses de la zona que es dediquen a aquests sectors per tal que puguin aplicar in situ els coneixements que han anat adquirint durant els mesos previs, tant en la formació com durant el treball.

El programa Enganxa’t 2021/2022, finançat amb fons de la Conferència Sectorial i que pot estar cofinançada pel Fons Social Europeu, a través del programa operatiu d’ocupació juvenil pel període 2014-2020 amb la participació del SEPE, fomenta la contractació de persones menors de 30 anys en situació de desocupació.

Els alumnes han tengut l’ocasió de poder conèixer de primera mà el funcionament dels Vivers Manrique. Durant aquesta sortida els va acompanyar el gerent de l’empresa de jardineria, Manuel Manrique, i varen poder conèixer el procés de preparació, producció i venda de diverses espècies de plantes que tenen sortida en el mercat mallorquí.

En primer lloc, varen visitar la nau que tenen situada a la carretera de Porreres, on es duu a terme el procés de preparació, producció i manteniment de les plantes. Manuel Manrique els va fer una extensa explicació del procés a seguir i la manera de mantenir les plantes, ja sigui a l’interior com a l’exterior dels hivernacles.

En segon lloc, varen poder visitar la tenda que tenen situada a la carretera de Felanitx a Campos i observaren com és el procés de venda i informació de les plantes. Abans de finalitzar la visita varen comptar amb una breu explicació del procediment a seguir per fer feina a la seva empresa o empreses del sector de la jardineria: recomanacions en el seu curriculum, requisits exigits o valorables, procediments de selecció de personal, i d’altres.

En aquests tipus de sortides, segons han explicat des de l’Ajuntament de Felanitx, els alumnes aprofiten per ampliar coneixements i també per disposar d’eines per la seva sortida al món laboral que els garanteixin un millor èxit.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt