Ara llegint
Policies locals de quinze ajuntaments, en unes jornades per aprendre a prevenir els atacs de cans al bestiar

Policies locals de quinze ajuntaments, en unes jornades per aprendre a prevenir els atacs de cans al bestiar

Una cinquantena d’agents de la Policia Local de quinze ajuntaments de les Illes Balears assisteixen avui di dimarts que ve a unes jornades de formació sobre la gestió de la fauna domèstica en l’entorn humà organitzades per l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears.

L’objectiu de la trobada és el d’oferir-los eines i coneixements per saber com actuar davant casos d’abandonament o accident d’animals exòtics i domèstics que requereixin la intervenció dels cossos de seguretat, a fi de donar resposta a la demanda de diversos municipis que s’han trobat amb casos complicats de gestionar, per exemple, per les dimensions o la perillositat de l’animal.

A més a més, la Direcció General d’Emergències i Interior, de la conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, i la d’Agricultura, Pesca i Alimentació, han reclamat enfortir l’actuació i la inspecció municipal per a combatre els atacs de cans a bestiar. Així com utilitzar totes les eines que la legislació ofereix per a prevenir-los i tramitar-los com a fets sancionables i, si és el cas, com a delictes de maltractament animal.

Segons ha explicat el director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, «la competència és municipal tot i que, a vegades, irromp l’àmbit penal». «Fer-se càrrec dels animals demostra professionalitat, i en aquest cas, la Policia Local és la protagonista», ha explicat.

El director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, ha explicat que la jornada pretén servir de formació pràctica a la Policia Local. En el cas dels atacs a cans a bestiar, ha reclamat més «control per part dels ajuntaments, i més consciència ciutadana, sensibilitat, informació i responsabilitat». Fernández ha explicat que «el grau de consciència ciutadana ha crescut molt els darrers anys i la distribució de competències s’ha de complir» i també ha remarcat que «una política pública relacionada amb els animals implica una despesa pública que no s’ha quantificat i ajudaria a ser conscients de la situació». Finalment, ha fet referència «a que el grau de consciència, vers els animals, ha d’anar compassat també amb el grau de responsabilitat», en referència als atacs de cans a ovelles.

Les jornades, celebrades a la Fundació Natura Parc, compten amb presentacions i ponències d’oficials de la Policia Local, implicats en el tema dels animals, així com catedràtics de dret penal de la Universitat de les Illes Balears (UIB), jutges i fiscals de medi ambient.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt