Ara llegint
Obri el trànsit la nova sortida des de l’aeroport a l’autopista de Llucmajor

Obri el trànsit la nova sortida des de l’aeroport a l’autopista de Llucmajor

Obri el trànsit la nova sortida des de l'aeroport a l'autopista de Llucmajor

El Consell de Mallorca ha obert al trànsit durant la Setmana Santa la sortida nova des de l’aeroport a l’autopista de Llucmajor. Aquest era un punt conflictiu que provocava l’efecte acordió i els vehicles que circulaven per l’autopista havien de cedir el pas als de l’aeroport, fet que provocava retencions importants.

“Els tècnics del Consell han comprovat com l’actuació ha resultat un èxit notable i no s’han produït embossos durant la Setmana Santa, amb jornades de gran afluència i prop de 1.000 vols diaris programats a Son Sant Joan”, segons han indicat des de la institució insular. 

L’actuació ha consistit a connectar, mitjançant un vial, la incorporació de l’aeroport a l’autopista en sentit Santanyí amb la sortida 8 de Can Pastilla. Aquesta connexió facilita les maniobres d’entrada i de sortida a l’autopista en aquest tram i redueix els embossos per interferència amb la circulació principal.  

Quan hi havia una densitat alta de vehicles que sortien de l’aeroport i volien incorporar-se a l’autovia es creava l’anomenat efecte acordió. Les diferències de velocitat entre els vehicles que circulen pels carrils centrals de l’autopista amb els que s’hi incorporen, provoquen frenades constants i és quan es formen embossos i retencions.

“Amb aquesta connexió, que s’ha construït sobre terrenys de la zona de servitud de la mateixa autopista i sense consumir territori, es desvia gran part del trànsit que prové de l’aeroport cap a la sortida de Can Pastilla per incorporar-se a l’autopista. D’aquesta manera, es minimitzen els embossos”, ha explicat el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio. Les obres han tingut un pressupost de 327.000 euros. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt