Ara llegint
Palma té en marxa una campanya per a la sembra d’uns 3.000 arbres als parcs, jardins i vies

Palma té en marxa una campanya per a la sembra d’uns 3.000 arbres als parcs, jardins i vies

Palma té en marxa una campanya per a la sembra d'uns 3.000 arbres als parcs, jardins i vies

L’Ajuntament de Palma té previst sembrar, des d’ara i fins al final del mes d’abril, un total de 2.803 arbres en diferents ubicacions del municipi i durant la campanya d’estiu es plantaran 100 palmeres més, segons ha anunciat Belén Soto, tinenta de batle d’Infraestructures.

Soto, que al costat del director general de l’àrea, Pedro Led, ha visitat els treballs de reforestació que s’estan desenvolupant a les zones de Gènova i Sant Agustí, ha destacat que les tasques de sembra, que estan a càrrec del departament de Parcs i Jardins, varen començar el mes de setembre passat a la campanya d’hivern.

En aquest sentit la tinenta de batle ha assenyalat que, des del mes de setembre fins ara, s’han plantat 600 exemplars en alineacions i zones verdes de Palma als quals cal afegir els 1.200 arbres que s’han incorporat al bosc de Bellver en el mateix període. Els aproximadament 1.000 restants, fins a arribar als 2.803 previstos, seran plantats durant els mesos de març i abril.

Concretament, a la intervenció d’aquests dies s’han plantat 107 exemplars d’olivera a l’entorn de Gènova i Sant Agustí i l’objectiu de la programació de l’àrea de Parcs i Jardins és, segons Soto, “aconseguir un municipi més sostenible i més amable amb els ciutadans”. En els treballs de reforestació s’estan triant, especialment, espècies autòctones que s’adaptin bé a la climatologia local com oliveras, ullastres, alzines o tarongers, entre d’altres.

Finalment, la responsable d’Infraestructures ha recordat que el seu departament està treballant en els estatuts de la futura “Palma en Verd”, que substituirà a l’antiga Taula de l’Arbre dotant-li de més contingut tècnic i incorporant totes actuacions a les zones verdes i parcs del municipi. “Estem treballant en les bases d’aquest fòrum amb professionals i tècnics especialitzats i confiem a presentar-lo d’aquí a unes setmanes” ha assegurat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt