Ara llegint
Govern i Ajuntament de Palma gestionaran 4 anys més sa Petrolera com a biblioteca i centre d’Educació Ambiental

Govern i Ajuntament de Palma gestionaran 4 anys més sa Petrolera com a biblioteca i centre d’Educació Ambiental

Prorrogat el conveni perquè l'edifici de Sa Petrolera aculli la biblioteca del Molinar i el centre d'Educació Ambiental de les Illes

La col·laboració entre el Govern i l’Ajuntament de Palma permet unir en un mateix espai la Biblioteca Pública Municipal del Molinar amb el Centre de Recursos d’Educació Ambiental de les Illes Balears (CREAib). El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, i el regidor de Turisme, Cultura, Esports, Restauració i Coordinació Municipal de l’Ajuntament de Palma, Javier Bonet, han signat avui la pròrroga del conveni per continuar gestionant de manera conjunta el centre de sa Petrolera.

Es tracta de la segona renovació d’aquest acord, que es va signar per primera vegada l’11 de desembre de 2017 i es va prorrogar el 27 de novembre de 2019. El nou conveni té una durada de quatre anys, en els quals la Conselleria aportarà una quantia màxima de 98.000 euros: 28.000 euros el 2024; 28.000 euros el 2025; 28.000 euros el 2026 i 14.000 euros el 2027. L’Ajuntament de Palma també haurà d’aportar fins a un màxim de 98.000 euros distribuïts en les mateixes anualitats.

El conseller Joan Simonet ha recalcat la importància de tenir centres especialitzats en educació ambiental i, sobretot, que la ciutadania se’n pugui aprofitar. “Volem continuar treballant de manera conjunta amb l’Ajuntament de Palma per apropar l’educació ambiental a tots els ciutadans. És un privilegi tenir una biblioteca de referència especialitzada en temes mediambientals en un edifici emblemàtic com sa Petrolera”, ha manifestat Simonet.

Per part seva, Bonet ha assenyalat que “la renovació del conveni posa de manifest l’aposta de Govern i Ajuntament per unes instal·lacions úniques, que permeten als ciutadans disposar del servei de biblioteca pública municipal i el CREAib, que al llarg dels anys s’ha anat consolidant com un centre de referència en educació ambiental. Així es posa de manifest amb el destacat nombre de persones que visita el centre i fa ús dels serveis que s’ofereixen”.

Prop de 20.000 persones assisteixen anualment a les instal·lacions de Can Salas-Sa Petrolera. Cal fer menció especial als aproximadament 2.500 visitants anuals de l’Aula de la Mar, que funciona dins d’aquesta infraestructura oferint tallers, jornades informatives, conferències i diferents activitats relacionades amb el medi marí i el litoral balear.

A l’acte també hi han assistit la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres; el coordinador general de Cultura i Arts Visuals de l’Ajuntament de Palma, Fernando Gómez de la Cuesta; la directora general de Patrimoni, Pilar Ribal, i personal tècnic del Servei de Qualitat i Educació Ambiental del Govern.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt