Ara llegint
Son Reus obri la setmana que ve la cel·la d’enterrament d’animals

Son Reus obri la setmana que ve la cel·la d’enterrament d’animals

L’Ajuntament de Palma ha anunciat que l’empresa municipal EMAYA obrirà les dues subcel·les d’enterrament de cadàvers d’animals que té habilitades el dia 11 de juliol després de reunir-se amb representants de la direcció general d’Agricultura i Ramaderia del Govern, de la direcció insular de Residus del Consell de Mallorca i de TIRME i aprovar, conjuntament, un protocol d’actuació per al tractament d’aquests residus.

L’anunci arriba pocs dies després que ASAJA posàs sobre la taula la problemàtica de la sepultura a Mallorca d’animals de gran mida, i que hagi reclamat precisament d’EMAYA l’obertura urgent de la cel·la de cadàvers de Son Reus.

L’empresa municipal havia construït aquestes instal·lacions fa alguns anys i ha argumentat que fins ara no s’havien pogut utilitzar “perquè la normativa exigeix l’autorització i col·laboració de les diferents administracions i entitats que participen en el procés d’eliminació de restes animals de gran grandària”.

“A partir de la setmana que ve i es desbloqueja un procés que estava paralitzat des de l’any 2022 per falta d’entesa dels anteriors gestors”, han comunicat des de l’Ajuntament de Palma.

Un protocol regirà el funcionament de les dues subcel·les i inclou les directrius i procediments que han de seguir-se per a garantir que els residus animals siguin gestionats de manera segura i d’acord amb la legislació vigent. Així mateix, estableix que les restes han de ser derivades des de Tirme, han d’arribar amb un camió adaptat a aquesta funció i la relació de documents que són necessaris perquè puguin ser recepcionats.

D’aquesta forma s’assegura, segons el parer d’EMAYA, la correcta traçabilitat dels residus des del seu origen fins a la seva disposició final i es garanteixen que les pràctiques de l’empresa municipal continuïn complint la normativa i sent respectuoses amb el medi ambient.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt