Ara llegint
Bars i restaurants d’Algaida tornen a les estovalles de paper per evitar l’ús de pantalles entre els menors

Bars i restaurants d’Algaida tornen a les estovalles de paper per evitar l’ús de pantalles entre els menors

Bars i restaurants d'Algaida tornen a les estovalles de paper per evitar l'ús de pantalles entre els menors

Els bars i restaurants del municipi d’Algaida oferiran a partir d’ara als seus clients estovalles de paper individuals i pintures per tal que nins s’entretenguin acolorint i podent reduir d’aquesta manera l’ús de les pantalles durant el temps que esperen.

Es tracta d’un material didàctic adreçat a infants de 6 a 12 anys que forma part d’una de les iniciatives municipals posades en marxa per l’Ajuntament d’Algaida en el marc de l’Estratègia de promoció de la salut i prevenció del Ministeri de Sanitat i com a integrant des de 2018 de l’Associació Internacional de les Ciutats Educadores que celebra la seva diada demà, dia 30 de novembre.

Un dels dissenys per a les estovalles dels bars i restaurants.

Les estovalles han estat dissenyades per l’artista Tià Urrea i es poden acolorir els Cossiers, Ramon Llull, en Camestortes, els Cinc Cims, el Dimoni, entre altres elements tradicionals arrelats al municipi.

En aquest sentit, la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, ha explicat que “la idea és que aquestes estovalles individuals esdevinguin un passatemps per tal que, a banda d’acolorir, els infants puguin conèixer aspectes destacats del municipi com ara festes populars, tradicions o llocs d’interès, entre altres. Amb això pretenem sensibilitzar les famílies de la necessitat de disminuir el temps que dediquem a l’ús de les pantalles i oferir alternatives.”.

La implicació de la comunitat (bars, restaurants, famílies…) ajudarà a sensibilitzar sobre la necessitat de disminuir el temps d’ús de les pantalles i de fer-ne un ús responsable. “Qualsevol aportació, encara que sigui mínima, pot suposar un gran benefici per a la comunitat”, explica Mulet qui destaca que aquesta iniciativa i altres que es fan en la mateixa línia són gràcies a la tasca transversal i coordinada de diferents regidories.

Cal recordar que “Algaida, Municipi Educador” des de l’any 2018, compta amb aquesta visió àmplia i oberta de l’educació, que aglutina també la cultura, el lleure, la ciutadania, la participació i els valors democràtics i solidaris.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt