Ara llegint
Iniciat el procés de beatificació i canonització del murer fra Francesc Cantarellas

Iniciat el procés de beatificació i canonització del murer fra Francesc Cantarellas

L’inici del procés de beatificació i canonització de Fra Francesc Cantarellas Ballester, tingué el primer acte commemoratiu el passat dissabte 27 de novembre a Muro (Mallorca – Illes Balears), vila nadiua d’aquest frare agustí, concretament a la Parròquia de Sant Joan Baptista, a la font de baptisme de la qual rebé les aigües de la Vida el mateix dia del seu naixement, el 15 d’agost de 1884. L’obertura oficial tindrà lloc avui dilluns, 29 de novembre, a l’església de la Mare de Déu del Socors a les 19.30 hores.

A l’acte participaren el bisbe, Mons. Sebastià, el batle, Sr. Antoni Serra, regidors i el rector de Muro, Mn. Pere Gerard Bestard. Per part dels agustins foren presents a l’acte: l’assistent general de l’Orde, P. Javier Pérez Barba; el postulador general, P. Josef Sciberras; el provincial de la Província de Sant Joan de Sahagún, P. Domingo Amigo; el conseller provincial, P. Carlos José Sánchez Díaz; el P. Jafet R. Ortega Trillo, organista, director de la Capella Giulia a la Basílica de Sant Pere del Vaticà; i la comunitat de Palma: els PP. José Luis Ovejero, prior; Pedro José Gordo, director general del col·legi Sant Agustí, Miguel Pablos, Baltasar Ramis i Jesús Miguel Benítez.

El rector de la Parròquia de Muro, Mn. Pere G. Bestard, obrí l’acte amb unes paraules de benvinguda i presentació. A continuació el P. Baltasar Ramis, natural de Muro i nebot net del Servent de Déu, presentà el P. Jesús Miguel Benítez, biògraf de Fra Francesc, que impartí una conferència titulada “Fray Francisco Cantarellas, un destello de sencillez evangélica”.

El conferenciant traçà un relat de como la figura de Fra Francesc fou rescatada per a la memòria col·lectiva des del testimoni proper i mantingut en el temps en religiosos agustins, familiars, amics, antics alumnes i feels de l’església del Socors, cosa que suposà una vertadera lluminària, “una bufada de la misericòrdia de Déu”, que en l’ocult, és més, en l’anonimat, havia deixat espires d’evangeli i benaventurances. De com la figura de Fra Francesc ha anat assolint reconeixement i devoció entre la gent senzilla i com l’Orde

–a través de la Postulació General- ha considerat convenient sol·licitar a l’Església de Mallorca i a la Santa Seu fer les passes necessàries per obrir un procés de beatificació i canonització que permeti reconèixer la santedat d’aquest humil germà religiós i oferir- lo com a model de vida cristiana i intercessor en el cel.

Acabada la conferència, a la capella de la font baptismal del temple, el P. assistent General de l’Orde feu una ofrena floral i encengué un ciri commemoratiu com a gest

d’acció de gràcies per la trajectòria de fe i testimoni cristià del Servent de Déu Fra Francesc Cantarellas; trajectòria que començà allà mateix, en rebre-hi les aigües del Baptisme i de la Vida.

Posteriorment l’Orde, de la mà dels PP. assistent general i provincial, ofrenà a l’Ajuntament i la Parròquia sengles retrats de Fra Francisco (70 × 50 cm), emmarcats, obra del pintor rus Spartak Sharypo (octubre de 2021). L’Ajuntament, de la seva part, per mà del batle, lliurà al P. Provincial una reproducció litogràfica de la imatge del venerat Sant Crist de la Sang, talla en fusta policromada del segle XVI, de gran devoció a Muro, i el rector de la parròquia va entregar al P. assistent general una còpia fotogràfica de la partida baptismal de Fra Francesc, que es conserva a l’arxiu parroquial.

A continuació, dirigiren la paraula als feels el batle, expressant l’agraïment i l’alegria que suposa tenir un testimoni evangèlic fill d’aquesta noble vila de Muro. El P. assistent general, en nom del P. prior general, Fra Alejandro Moral, i de tot l’Orde, agraí a Muro i a l’Església de Mallorca l’inici d’aquest procés; concloent el bisbe de la Diòcesi amb una invitació a dirigir la nostra mirada al present i al futur, des del testimoni de Fra Francesc, per construir una societat i una Església, assentades en la humilitat i la senzillesa, que permetin traçar sendes d’esperança per al món.

L’acte conclogué amb la presentació del P. Jafet R. Ortega Trillo, agustí, natural de Panamà, organista i director de la Capella Giulia a la Basílica de Sant Pere del Vaticà. El concert d’orgue era inclòs en el XIX Festival Miquel Tortell, famós músic i compositor natural de Muro (1802-1868).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt