Ara llegint
La FIET tanca la seva edició XXI amb més de 20 mil assistents

La FIET tanca la seva edició XXI amb més de 20 mil assistents

La XXI Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears ha tornat a omplir tots els racons de Vilafranca d’arts escèniques per als infants i joves. Un total de 15.376 espectadors (6.485 als espectacles de sala i 8.851 als espectacles de carrer), han gaudit de les 85 funcions programades, d’un total de 34 companyies teatrals, tant de les Illes Balears com de la resta de l’Estat, així com també de Mèxic. A més a més, els jocs de la ludoteca del Parc Pere Fons han congregat al llarg dels 5 dies de durada de la FIET prop de 5.000 assistents. © Sa Xerxa/Villegas Photo

Totes les entrades d’espectacles de sala s’han exhaurit. Circ, dansa, teresetes, nous formats, funcions itinerants de carrer, contacontes i molt més destinats a totes les edats han reunit a Vilafranca de famílies arribades de tota l’illa. A més a més, la FIET també ha comptat amb 101 professionals inscrits que han participat a les jornades de professionals, dutes a terme entre el dijous i el divendres i que enguany s’han centrat en la sostenibilitat i l’accessibilitat en les arts escèniques.

Sostenibilitat i inclusió social es donen la mà.

La FIET 2023 ha fet una aposta cap a la sostenibilitat ambiental. En aquest sentit, s’ha dut a terme un estudi per mesurar-ne el grau de sostenibilitat. Entre d’altres accions, els professionals han estat acreditats amb acreditacions fetes de material reciclat per part d’Aproscom i han pogut reomplir les seves botelles reutilitzables d’aigua als dispensadors de 3 Glops Salut mental.

La fira també ha dut a terme diferents accions per garantir la inclusió social en el teatre. S’han donat invitacions per a usuaris d’entitats socials i d’atenció a col·lectius amb discapacitat, s’han fet funcions intergeneracionals als centres de dia de Vilafranca, Porto Cristo i Son Carrió, i un espectacle ha comptat amb intèrpret de llengua de signes. També ha estat una fira que ha encetat l’accessibilitat per a persones cegues. F

La FIET 2023 ha estat possible gràcies a la implicació del poble de Vilafranca, amb més de 50 voluntaris i 43 famílies que han allotjat artistes i programadors. Així mateix, compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Bale àrics, el Consell de Mallorca, l’INAEM, Ajuntament de Vilafranca de Bonany, Fundaci ó Bale ària, que ha assumit el cost de tots els trajectes en vaixell de les companyies participants; European Recycling Platform, la Fundaci ó La Caixa, Ecoembes, Melchor Mascar ó , Inturotel , TIB i IB3. També té el suport de comerços, restaurants i associacions locals de Vilafranca com Es Cruce, Mallorca Verda, Forn can Toni, Ca n’Amer, Ca Na Mulineta, S’estanc Vell, Pub Es Glop i Futbol Club Vilafranca, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt