Ara llegint
Alcúdia celebra el Dia de les Zones Humides posant en valor l’àrea de Maristany

Alcúdia celebra el Dia de les Zones Humides posant en valor l’àrea de Maristany

Avui s'ha celebrat el Dia Mundial de les Zones Humides a l'Auditori d'Alcúdia amb un acte que ha comptat amb la participació de representants de l'Ajuntament d'Alcúdia, tant del govern com de l'oposició, WWF, la UIB, alumnes i professors d'ESO. El regidor de medi ambient, Francisco Rodríguez, ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha destacat la importància de les zones humides per al medi ambient. Maties Rebassa ha parlat sobre les zones humides a Alcúdia i la seva importància, mentre que Carlota Viada ha presentat el projecte RestaurAlcúdia. La segona part de l'acte ha estat la presentació de l'estudi sobre Maristany 2016-2023, realitzat per alumnes de l'IES Port d'Alcúdia, IES Alcúdia i Nostra Senyora de la Consolació, amb la participació dels alumnes i les professores coordinadores de l'estudi. L'acte ha finalitzat amb un col·loqui obert a tots els assistents. Importància de les zones humides Les zones humides són ecosistemes únics que tenen una gran importància per al medi ambient. Actuen com a filtres naturals d'aigua, proporcionen habitatge a una gran varietat d'espècies i ajuden a regular el clima. A Alcúdia, hi ha dues zones humides importants: el Parc Natural de s'Albufera i la zona humida de Maristany. Projecte RestaurAlcúdia El projecte RestaurAlcúdia té com a objectiu restaurar les zones humides d'Alcúdia i recuperar la seva biodiversitat. El projecte està finançat per la Unió Europea i està coordinat per WWF. Estudi sobre Maristany L'estudi sobre Maristany 2016-2023 ha estat realitzat per alumnes de l'IES Port d'Alcúdia, IES Alcúdia i Nostra Senyora de la Consolació. L'estudi ha analitzat l'evolució de la zona humida de Maristany durant els darrers set anys.

Avui s’ha celebrat el Dia Mundial de les Zones Humides a l’Auditori d’Alcúdia amb un acte que ha comptat amb la participació de representants de l’Ajuntament d’Alcúdia, tant del govern com de l’oposició, WWF, la Universitat de les Illes Balears, alumnes i professors d’ESO.

El regidor de medi ambient, Francisco Rodríguez, ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha destacat la importància de les zones humides per al medi ambient.

Maties Rebassa ha parlat sobre les zones humides a Alcúdia i la seva importància, mentre que Carlota Viada ha presentat el projecte RestaurAlcúdia.

La segona part de l’acte ha estat la presentació de l’estudi sobre Maristany 2016-2023, realitzat per alumnes de l’IES Port d’Alcúdia, IES Alcúdia i Nostra Senyora de la Consolació, amb la participació dels alumnes i les professores coordinadores de l’estudi.

L’acte ha finalitzat amb un col·loqui obert a tots els assistents.

Importància de les zones humides

Les zones humides són ecosistemes únics que tenen una gran importància per al medi ambient. Actuen com a filtres naturals d’aigua, proporcionen habitatge a una gran varietat d’espècies i ajuden a regular el clima. A Alcúdia, hi ha dues zones humides importants: el Parc Natural de s’Albufera i la zona humida de Maristany.

El projecte RestaurAlcúdia té com a objectiu restaurar les zones humides d’Alcúdia i recuperar la seva biodiversitat. El projecte està finançat per la Unió Europea i està coordinat per WWF.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt