Ara llegint
El Govern atorga 81 distincions a membres de les policies locals de les Illes Balears

El Govern atorga 81 distincions a membres de les policies locals de les Illes Balears

El Govern atorga 81 distincions a membres de les policies locals de les Illes Balears

El Teatre de Lloseta ha acollit avui l’acte de lliurament de 81 distincions, felicitacions públiques i segells de qualitat a policies locals i tècnics de les Illes Balears, en reconeixement de la seva tasca en l’àmbit de la seguretat dels ciutadans.

Durant l’acte s’han lliurat 15 distincions de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd; 17 distincions de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc per 30 anys de servei; 29 felicitacions públiques per llarga trajectòria al servei de l’educació viària i, per acabar, 20 segells de qualitat professional del Programa de Policia Tutor.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha agraït la tasca «vocacional que fa la policia local» i també ha destacat el suport que representen les famílies dels agents en el seu dia a dia. Sobre les distincions ha assegurat que es tracta «d’uns reconeixements per dignificar el prestigi que té la policia local i els empleats públics». La consellera també ha destacat la importància «de la incorporació de dones policies en un cos molt masculinitzat com són les policies locals».

A l’acte també hi ha assistit el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, que ha destacat la importància d’aquesta figura i ha assenyalat que «els policies tutors i les policies tutores són imprescindibles i eficaços perquè l’escola tengui un contacte i una coordinació amb la comunitat, i és un personal de referència estès a totes les Illes».  

També hi ha assistit el director general d’Emergències i Interior, Jaime  Barceló, i el batle de Lloseta, Xema Muñoz, municipi on s’ha duit a terme l’acte de lliurament dels guardons.

Memòries

Durant l’acte, s’ha aprofitat per donar compte de les memòries d’activitats tant del Programa de Policia Tutor de les Illes Balears (curs 2021-2022), com d’Educació Viària de les Illes Balears (curs 2021-2022), que ha anat a càrrec del director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, Vicenç Martorell.

El Programa de Policia Tutor està implantat a 58 municipis de les Illes i té un total de 82 agents que s’encarreguen de fer front a l’absentisme i l’assetjament escolar, fan actuacions amb menors fora de l’àmbit escolar o en l’àmbit de les noves tecnologies. Això permet arribar a 252 centres a totes les Illes i a un total de 83.893 alumnes. Durant el curs passat, es van dur a terme un total de 5.050 actuacions, tant dins com fora de l’àmbit escolar.

Pel que fa al Programa d’Educació Viària, que té per objectiu afavorir i formar sobre la mobilitat segura entre els estudiants i les estudiants de les Illes Balears, durant el curs 2021-2022 hi ha hagut un total de 58 municipis adherits (45 a Mallorca, 7 a Menorca i 6 a Eivissa i Formentera) i 73 centres. Els 94 agents d’educació viària de les Illes Balears que han impartit formació han permès arribar a 70.684 alumnes, a les seves famílies, a gent gran o a entitats interessades a rebre aquest tipus de consells.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt