Ara llegint
El públic s’apropa a les noves descobertes de la ciutat romana de Pol·lèntia

El públic s’apropa a les noves descobertes de la ciutat romana de Pol·lèntia

Ahir horabaixa va tenir lloc, dins el marc de les festes de Sant Jaume, la jornada de portes obertes al jaciment de la ciutat romana de Pol·lèntia. La visita al jaciment va permetre als visitants conèixer les quatre zones d’excavació actuals: el Fòrum , la zona de tavernes, la necròpolis i la cisterna devora l’oratori de Santa Anna.

L’acte va comptar amb la presència de Bel Busquets, Consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Kika Coll, Directora Insular de Patrimoni, el batle d’Alcúdia, Domingo Bonnín, la regidora de Patrimoni, Bàrbara Rebassa, els coordinadors de les excavacions, Ester Chávez, Catalina Mas i Miquel Àngel Cau.

Un nombrós públic va voler seguir les explicacions del codirector de l’excavació Miquel Àngel Cau.

L’excavació a la zona de les tavernes ha permès als arqueòlegs aprofundir en l’incendi ocorregut durant el segle III. Les troballes mostren com varen quedar les tavernes intactes, com una petita Pompeia, ha assenyalat el codirector de l’excavació.

La cisterna devora l’oratori de Santa Anna, fou descoberta al 2005 de forma casual, però segons documentació trobada, ja havia estat excavada l’any 1954.

En relació amb la necròpolis, Cau ha explicat que ja va ser excavada al voltant de l’any 1930, però excavacions actuals han permès trobar tombes no excavades.

Cal assenyalar que la campanya Pol·lèntia 2022 ha despertat l’interès d’un nombrós grup de joves, arqueòlegs i voluntaris, ja que Pol·lèntia s’ha situat com el segon curs més important d’Espanya, després d’Empúries.

L’any que ve es compleixen 100 anys de la primera excavació de Pol·lèntia, la qual va tenir lloc el 1923.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt