Ara llegint
En marxa un curs de capacitació extraordinari per a 59 aspirant a policies locals interins

En marxa un curs de capacitació extraordinari per a 59 aspirant a policies locals interins

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha fet l’anunci durant una visita al Centre Bit, una de les instal·lacions que acolliran aquest curs extraordinari, acompanyada del batle d’Inca, Virgilio Moreno, i de la directora gerent de l’EBAP, Maria del Carmen Iglesias. Precisament, el municipi cedirà a l’EBAP l’ús del poliesportiu Mateu Cañellas i la piscina municipal d’Inca Catalina Corró, per la qual cosa la consellera ha volgut agrair la col·laboració i la implicació de l’Ajuntament d’Inca per fer possible el desenvolupament d’aquest curs.

Dels 59 aspirants hi ha 13 dones. El curs començarà el novembre d’enguany i acabarà el maig del 2023, comptarà amb més de 90 docents i 10 coordinadors i tindrà dos instructors, un dels quals l’aporta l’Ajuntament d’Inca.

Per a la consellera, amb aquest curs «enfortim el cos de la policia local i reforçam un servei públic essencial per a la ciutadania que suposa un servei de referència per a la gent quan té una emergència, una situació de risc o un problema».

Per al batle d’Inca, Virgilio Moreno, “estam molt contents de poder col·laborar amb el Govern de les Illes Balears i que Inca pugui acollir aquest nou curs de capacitació per a Policies Locals de l’EBAP. Tots hem de sumar esforços per poder continuar formant nous Policies Locals per tal de poder cobrir les places que des dels ajuntaments estam creant”.

Amb aquest curs extraordinari, el Govern superarà els 300 nous policies locals formats per l’EBAP en només dos anys, la qual cosa suposa un important reforç del cos i el compliment dels compromisos adquirits per l’executiu.

En aquesta línia, Garrido ha recordat que fa unes setmanes el Govern va aprovar una modificació legislativa per tal d’agilitzar els processos de selecció de nous policies locals, de manera que l’executiu farà les oposicions dels ajuntaments que li deleguin les seves competències. «L’objectiu és que en el termini d’un any puguem fer les oposicions i després el curs bàsic de capacitació, i incrementar el nombre de nous policies locals als nostres ajuntaments de manera periòdica i automàtica», ha especificat la consellera.

Finalment, aquesta mateixa setmana s’ha aprovat el Fons de Seguretat Pública per a aquest 2022, dotat amb 2,4 milions d’euros que suposen un reforç important per al material i els recursos tecnològics de les policies locals de les Illes Balears. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt