Ara llegint
L’alberg de la Victòria es sotmetrà a una reforma per adaptar-lo a les necessitats actuals

L’alberg de la Victòria es sotmetrà a una reforma per adaptar-lo a les necessitats actuals

La Conselleria d’Afers Socials i Esports té prevista una inversió de més de 2,27 milions d’euros, dels que 1,67 provenen de l’Impost de Turisme Sostenible, per sotmetre l’alberg de la Victòria, a Alcúdia, actualment clausurat, a una reforma que es realitza pensant en millorar la seguretat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica de les instal·lacions.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, acompanyada de la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, ha assistit a la presentació del projecte de reforma.

“L’objectiu clar, i que els arquitectes han aconseguit de manera excel·lent, és l’accessibilitat i la seguretat, així com aspectes d’emergència i sostenibilitat i aconseguir espais de caràcter didàctic i pedagògic, fet que facilitarà el lleure entre els joves”, ha assegurat la consellera Santiago.

Els arquitectes Toni Gelabert i Gonzalo del Val han explicat que l’objectiu de la intervenció és complir els requeriments normatius actuals per permetre la reobertura de l’alberg, entre els quals, la supressió de barreres arquitectòniques, la construcció d’una segona escala d’emergència i la millora de l’eficiència energètica de l’edifici i les seves instal·lacions. A més, el projecte l’han pensat per “renovar l’espai lúdic i pedagògic, establir un vincle amb el context i construir una nova identitat per aquest espai tan emblemàtic”.

Principals actuacions

Algunes de les principals actuacions seran al pati central de l’edifici a fi d’aconseguir aprofitar la totalitat de l’espai. Per un costat, es construirà una nova i gran rampa en forma de serpentina que recorrerà gran part del pati acompanyada d’un banc-barana i una altra sèrie d’elements que serviran per dinamitzar l’espai per a l’oci juvenil. A més, també es construirà una escala d’emergència que s’erigirà com un tòtem natural. Serà una construcció respectuosa amb el medi ambient, feta de fusta, que quedarà integrada en el paisatge.

El projecte també preveu preservar i adequar els elements constructius d’arquitectura tradicional de l’edifici. D’aquesta manera, es respectarà la construcció de marès, les cobertes de teulada ceràmica, les contrafinestres tradicionals de fusta i els sòls de rajola hidràulica. A més, la totalitat de les construccions noves seran també sostenibles i respectuoses amb l’entorn.

Per garantir l’eficiència energètica s’instal·laran plaques fotovoltaiques, s’assegurarà l’hermetisme de les finestres i es canviarà el sistema de calefacció per funcionar a través d’una caldera amb suport solar.

L’edifici que acull l’alberg és una construcció que s’inaugurà al 1964 i que actualment està gestionat pel Govern de les Illes Balears. Al llarg de tots aquests anys va anar acumulant petites reformes que feien possible el seu funcionament fins que al juliol de 2019 es va haver de tancar per motius de seguretat i per la impossibilitat d’adaptar-se a la normativa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt