Ara llegint
L’Hospital Comarcal d’Inca instal·la un nou TAC de darrera generació

L’Hospital Comarcal d’Inca instal·la un nou TAC de darrera generació

L’Hospital Comarcal d’Inca ha començat a instal·lar un nou TAC de darrera generació, que funcionarà d’aquí a un mes, aproximadament. El nou TAC suposa una inversió de 477.950 €, prevista dins el Pla INVEAT, amb càrrec als fons europeus Next Generation EU, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Sanitat.

Durant el temps en què es dugui a terme la instal·lació i condicionament del nou TAC, l’empresa concessionària del servei ha instal·lat un TAC provisional a l’Hospital, al costat del saló d’actes. Aquest TAC funcionarà entre tres i quatre setmanes, fins que acabin els treballs de muntatge i instal·lació del nou TAC de l’Hospital.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el director del Servei de Salut, Juli Fuster, han visitat avui el TAC on es faran les proves d’urgència i les dels pacients ingressats en el centre durant el proper mes.

El Pla INVEAT, amb càrrec als fons europeus Next Generation EU, té com a objectiu principal incrementar la supervivència global i la qualitat de vida per mitjà del diagnòstic de malalties en estadis primerencs i fent possible la intervenció terapèutica ràpida, amb atenció especial a les patologies de més impacte sanitari, present i futur, com són les malalties cròniques, les oncològiques, les rares i les neurològiques.

Entre els objectius específics del Pla hi ha el de reduir l’obsolescència del parc tecnològic d’equips d’alta tecnologia del Sistema Nacional de Salut, a fi de garantir la renovació del 100 % dels equips que tenen dotze anys o més i, addicionalment, els acceleradors lineals d’entre deu i onze anys, en consonància amb les recomanacions de les societats científiques.

Els hospitals de les Illes Balears renovaran el 95 % dels equips d’alta tecnologia de diagnòstic per la imatge de més de dotze anys gràcies al finançament del Pla INVEAT, que invertirà 22.062.887 € per substituir, renovar o incorporar vint-i-dos equips a sis centres hospitalaris de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt