Ara llegint
L’Hospital d’Inca compta amb un nou servei d’urgències per a adults

L’Hospital d’Inca compta amb un nou servei d’urgències per a adults

L’Hospital Comarcal d’Inca ja disposa d’un nou servei d’urgències per a adults. A partir d’avui, dimecres, els usuaris que acudeixin a urgències a l’Hospital Comarcal seran atesos en un nou espai de 2.263 metres quadrats (939 més que l’àrea d’urgències actual), que compta amb quaranta places, deu butaques i sis llits d’unitat d’estada curta. Fins ara tenia trenta-tres places i dues butaques.

A partir d’ara l’atenció de les urgències d’adults i les pediàtriques seguiran circuits diferenciats. La zona d’urgències pediàtriques, que s’inaugurarà les properes setmanes, disposarà de set butaques, sis lliteres i dos llits d’unitat d’estada curta.

Al gener passat l’Hospital Comarcal d’Inca ja va inaugurar una nova unitat de cures intensives (UCI). Un espai de 903 metres quadrats (812 més que l’UCI actual) amb set llits i una sala de tècniques, on es pot situar un llit més si fa falta. Cal assenyalar que, abans de la pandèmia, l’Hospital només disposava de quatre llits d’UCI.

Així mateix, fa poc més de deu mesos l’Hospital va inaugurar el nou edifici de rehabilitació, un espai de 668 metres quadrats (350 més que l’anterior), en el qual fan feina disset fisioterapeutes, tres tècnics en cures auxiliars d’infermeria (TCAI), un terapeuta ocupacional i una administrativa, en horari de 8.00 a 21.00 h del dilluns al divendres.

D’acord amb el pla funcional de 1999, l’Hospital Comarcal d’Inca va ser dissenyat per assistir una població de 84.000 habitants, però actualment n’assisteix gairebé 137.500, de manera que s’ha superat de manera significativa el dimensionament previst inicialment.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt