Ara llegint
Deu persones amb diversitat funcional finalitzen a Raixa un programa de formació en jardineria

Deu persones amb diversitat funcional finalitzen a Raixa un programa de formació en jardineria

Deu persones amb diversitat funcional finalitzen a Raixa un programa de formació en jardineria

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), a través de la seva àrea de Persones amb Discapacitat, ha conclòs per sisè any consecutiu el projecte mixt de formació i ocupació Raixa 2022, que s’inclou dins el programa «SOIB 30 formació i ocupació». Un total de 10 alumnes, tots ells majors de 30 anys, inscrits com a demandants d’ocupació i amb una discapacitat acreditada mínima del 33%, han participat en l’edició 2022-2023 del curs que ha acabat aquesta setmana.

La durada del programa, que va començar el passat mes d’octubre, ha estat de nou mesos, en els quals s’ha combinat la part didàctica amb treball efectiu remunerat. Aquest fet ha possibilitat la posada en pràctica de tots els coneixements adquirits durant la formació, alhora que ha contribuït a recuperar els espais agrícoles de la finca de gestió pública, a mantenir-ne en bones condicions els jardins i a facilitar la inclusió de l’alumnat en el mercat laboral. 

Aquest curs, que es duu a terme des de l’IMAS, es va iniciar l’any 2017, compta amb la participació del SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal) i està finançat pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), amb una quantitat màxima prevista en aquesta edició de 95.713 euros.

Concretament, inclou la formació pertinent per obtenir els certificats de professionalitat AGAX0208 Auxiliar d’activitats en agricultura (330 hores) i AGAO0108 Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (250 hores). 

Fomentar la inserció sociolaboral de les persones amb diversitat funcional és un objectiu prioritari per a l’IMAS. En aquest sentit, la institució insular du a terme des del 1991 diferents projectes, iniciatives i actuacions directes de formació per a l’ocupació, amb la finalitat de possibilitar al col·lectiu en edat de recerca de feina l’accés a treballs estables i qualificats.

A més dels 10 alumnes que han pogut seguir el curs Raixa 2022, altres 12 persones s’han format a la seu central de l’IMAS en un curs d’auxiliar de cuina bàsic i la institució insular té concertades 1.407 places de serveis ocupacionals, amb un total de 10 entitats del Tercer Sector Social.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt