Ara llegint
El Consorci Serra de Tramuntana obri la convocatòria de subvencions, amb un augment del 80%

El Consorci Serra de Tramuntana obri la convocatòria de subvencions, amb un augment del 80%

Un premi per estimular la investigació sobre els valors de la Serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca, mitjançant el Consorci Serra de Tramuntana, destina enguany 1,7 milions d’euros a les subvencions ordinàries, una quantitat que significa un augment de 750,0000 euros en relació amb l’any anterior, és a dir, un increment de gairebé un 80%. Aquestes ajudes estan adreçades a ajuntaments, explotacions agràries, persones físiques, entitats sense ànim de lucre, comunitats de béns. La convocatòria està oberta i hi romandrà fins dia 30 de maig.
 
Hi ha sis línies d’actuació que es poden sol·licitar, de les quals quatre són de recuperació: d’elements etnològics com marjades de pedra en sec i la xarxa hidràulica; d’elements arquitectònics; dels espais forestals i/o agrícoles, i del paisatge agrícola i el seu entorn. Les altres dues línies són una de manteniment, neteja i conservació dels espais públics que per les seves característiques especials necessiten una especial cura i una línia de redacció i actualització de catàlegs municipals de camins públics.

L’objectiu principal de les diferents línies de subvencions és promoure la recuperació dels elements i els valors patrimonials i paisatgístics essencials en la declaració com a patrimoni mundial de la Serra de Tramuntana.

Novetats convocatòria 2023

Entre les novetats introduïdes enguany el Consorci destaca que dins de la línia arquitectònica s’afegeix despeses de fins a 3.000 euros per a la redacció de projectes. D’altra banda, també s’ha introduït enguany les Comunitats de Regants com a beneficiàries de les ajudes de la línia etnològiques d’aprofitament de l’aigua amb tècniques tradicionals.

També en aquesta edició per primera vegada els municipis poden sol·licitar ajudes per dur a terme projectes de calderes de biomassa. Al mateix temps augmenten les ajudes a actuacions etnològiques d’ajuntaments de 15.000 a 20.000 euros.

Una altra novetat de la convocatòria ordinària del Consorci Serra de tramuntana de l’any 2023 respon a la demanda dels margers d’incrementar el preu de marge. Així s’ha establert que incrementa de 73 a 83 €/m2 el preu del marge, i el de la paret seca augmenta de 65 a 75 €/m2.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt