Ara llegint
Porreres acollirà el diumenge 23 d’abril la Diada d’agricultura ecològica centrada en “alimentació i salut”

Porreres acollirà el diumenge 23 d’abril la Diada d’agricultura ecològica centrada en “alimentació i salut”

Porreres acollirà el diumenge 23 d’abril la Diada d'agricultura ecològica centrada en "alimentació i salut"

El diumenge dia 23 d’abril, Porreres acollirà un any més la Diada d’agricultura ecològica, la major exposició i venda de productes ecològics de les Illes Balears. Enguany, el tema d’aquesta 16a edició serà l’alimentació i la salut, i totes les activitats programades durant la setmana tenen com a objectiu obrir un espai de debat entorn “la importància de comprendre que allò que menjam té un impacte directe sobre la salut de l’entorn i dels qui l’habitam. Els visitants trobaran estands de productors, elaboradors i entitats, així com taules rodones, exposicions, tastos, música en directe i activitats per a infants.

Som el que menjam”, ha afirmat Mireia Oliver, vicepresidenta de l’entitat, durant l’acte de presentació del programa. “Es tracta de la fita més important per APAEMA, la nostra entitat agrupa més de 500 socis en defensa de l’agricultura eco i l’agroecologia a Mallorca i és un dia per fer xarxa entre productors, però també per apropar-nos als consumidors locals” ha conclòs.

“És un orgull per Porreres acollir des de fa setze anys aquesta Diada d’agricultura ecològica” ha dit la batlessa de Porreres, Xisca Mora. “Per a nosaltres no només és un dia per a la promoció d’aquest mètode de producció saludable, sinó que va més enllà: significa formació i dinamització del sector agrari, de foravila” ha conclòs.

La primera activitat d’aquesta nova Diada serà una xerrada a Palma, el pròxim dimarts 18 d’abril a les 18 h a l’Estudi General Lul·lià. Es parlarà sobre l’impacte del sistema agroalimentari global damunt la salut, entesa com un tot que repercuteix sobre els humans, però també sobre l’entorn. No cal inscripció prèvia i és una activitat gratuïta; en acabar s’oferirà una picada de productes ecològics i locals. El títol de la xerrada és “Que menjam? Impactes en la salut global” i és en col·laboració al Fòrum de la Societat Civil.

El dissabte 22, el dia previ a la diada, serà una jornada de portes obertes a sis finques arreu de Mallorca. Els productors obriran les portes per rebre tothom que vulgui conèixer de primera mà la feina i els productes que elaboren. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia.

El diumenge 23, és el dia fort. Els productors d’arreu de les Illes se citaran de 9 a 16 a Porreres. Allà els visitants trobaran al voltant de 70 estands de productors, elaboradors i entitats, així com taules rodones, exposicions, tastos, música en directe i activitats per a infants. Enguany, com a novetat, hi haurà una carpa on elaboradors i productors aniran fent presentacions dels seus productes. A més, tots els restaurants del centre del poble oferiran, per dinar, plats elaborats amb carn de Me ecològic de Mallorca.

Com ja és habitual, l’anunci de la diada ha estat acompanyat amb la presentació de les dades estadístiques de la producció ecològica del 2022 a les Illes Balears. Jeroni Vera director del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) ha destacat que “la tendència d’augment en nombre d’operadors i hectàrees certificades en ecològic es menten”.

L’any 2022 la superfície ecològica en el conjunt de l’arxipèlag fou de 43.074 hectàrees. Per tant, aquesta representa ja el 17,2% de la SAU (superfície agrària útil de les illes), el que suposa un increment del 0,8% respecte del 2021.

D’aquest informe Jeroni Vera ha volgut donar rellevància a l’Illa d’Eivissa que “ha superat per segon any consecutiu el 25% d’increment respecte als anys anteriors” i pel que fa als cultius cal destacar que “la vinya plantada a les Illes Balears ja frega el 50% en producció ecològica”.

Com ja és habitual, l’anunci de la diada ha estat acompanyat amb la presentació de les dades estadístiques de la producció ecològica del 2022 a les Illes Balears. Jeroni Vera director del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) ha destacat que “la tendència d’augment en nombre d’operadors i hectàrees certificades en ecològic es menten”. En el 2022 la superfície ecològica en el conjunt de l’arxipèlag fou de 43.074 ha. Per tant, aquesta representa ja el 17,2% de la SAU (superfície agrària útil de les illes), el que suposa un increment del 0,8% respecte del 2021. D’aquest informe Jeroni Vera ha volgut donar rellevància a l’Illa d’Eivissa que “ha superat per segon any consecutiu el 25% d’increment respecte als anys anteriors” i pel que fa als cultius cal destacar que “la vinya plantada a les Illes Balears ja frega el 50% en producció ecològica.”

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt