Ara llegint
El nou refugi de Galatzó s’integra a la xarxa de refugis del Consell de Mallorca

El nou refugi de Galatzó s’integra a la xarxa de refugis del Consell de Mallorca

El nou refugi de Galatzó s'integra a la xarxa de refugis del Consell de Mallorca

Avui s’ha inaugurat el nou refugi de Galatzó, que ha estat finançat a través de l’impost del turisme sostenible i que s’integra ara a la xarxa de refugis del Consell Insular de Mallorca. Amb una inversió d’1,4 milions d’euros, s’han convertit les antigues porqueres de la finca de Galatzó en un refugi de 50 places i 12 dormitoris que serà la porta d’entrada a la Ruta de Pedra en Sec pel sud de la Tramuntana.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha inaugurat aquest refugi acompanyada de la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera, i del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez. Durant la visita d’inauguració, Francina Armengol ha agraït la «lleialtat institucional» que ha fet possible la creació d’aquest refugi i el fet d’estar «treballant des d’objectius comuns i compartits, com és protegir un espai emblemàtic que és l’entrada a la Serra de Tramuntana per ponent, i per l’interès general, que és protegir el territori i lluitar per la sostenibilitat ambiental».

La presidenta del Govern ha celebrat l’ampliació de la xarxa de refugis del Consell Insular de Mallorca, que, sumats als refugis gestionats per l’IBANAT, ofereixen moltes possibilitats a la ciutadania «per gaudir de la terra, del patrimoni i d’un espai meravellós que et fa estimar el nostre entorn. I qui el coneix l’estima i el protegeix».

Finalment, Francina Armengol ha recordat el valor de l’impost de turisme sostenible com a eina de protecció del territori: «avui tenim la prova que aquest impost és necessari, és necessari que els turistes aportin una part dels seus recursos per ajudar les Illes Balears a mitigar les externalitats que té el turisme». Així, la presidenta ha incidit en què ja hi ha més de 400 milions d’euros en execució a través de projectes de diferents tipus, centrats en la diversitat econòmica, l’accés a l’habitatge o la recuperació d’entorns patrimonials i naturals.

La finca de Galatzó és propietat de l’Ajuntament de Calvià des de 2006. Té una extensió de 14 milions de metres quadrats i ocupa el 10 % del terme municipal de Calvià.

L’impost de turisme sostenible ha permès, des que es va crear, recaptar 409 milions d’euros i finançar projectes relacionats amb la protecció del medi ambient, la restauració del patrimoni històric, arquitectònic, natural o cultural, la mobilitat sostenible o la diversificació econòmica. Enguany, la Comissió de l’Impost de Turisme Sostenible ha aprovat destinar 138 milions d’euros de la recaptació a un total de 27 projectes.

A la inauguració del refugi hi han assistit també la directora general de Turisme, Rosana Morillo, i altres autoritats insulars.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt