Ara llegint
La finca de Galatzó passa a ser un forest d’utilitat pública i mai no es podrà vendre

La finca de Galatzó passa a ser un forest d’utilitat pública i mai no es podrà vendre

La finca de Galatzó, a Calvià, passarà a formar part del Catàleg de forests d’utilitat pública. Això significa que aquest espai passarà a ser de domini públic, en ser considerat un indret a preservar per a l’interès general. Després de ser declarat bosc públic, jurídicament, Galatzó serà inembargable, imprescriptible i inalienable. És a dir, no es podrà posar a la venda, cap jutge ni autoritat poden retenir-los i la possessió pública és indefinida.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i el regidor de Joventut, Participació Ciutadana, Medi ambient, Transició ecològica i Memòria democràtica, Rafel Sedano, han anunciat aquesta actuació avui dematí en una visita a la finca pública.

El conseller s’ha mostrat satisfet que Galatzó passi a formar part del Catàleg de forests d’utilitat pública i «se sumi així a les més d’11.200 hectàrees públiques amb les que compta Balears». «Aquesta figura és una eina clau per conservar espais que contribueixen no només a la conservació de la diversitat biològica sinó també a la protecció del territori», ha afegit Mir.

El batle de Calvià ha agraït la feina feta pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament i a la Conselleria per dur a terme aquesta important passa que garanteix la naturalesa pública de la finca de manera permanent. Per a Alfonso Rodríguez, aquesta declaració serà un impuls més per continuar amb la protecció de la biodiversitat de la finca i la conservació de la que és la porta d’accés de Ponent a la Serra de Tramuntana.

La finca pública s’ha inclòs al Catàleg perquè reuneix les condicions previstes, com ara la ubicació en la capçalera de la conca del Torrent de Galatzó; la contribució a la regulació del règim hidrològic d’aquesta zona i la conservació de la diversitat biològica, a través del manteniment dels sistemes ecològics, la protecció de la flora i la fauna o la preservació de la diversitat genètica. A més, forma part d’un espai natural protegit i també d’una zona d’especial de conservació de la Xarxa Natura 2000.

Actualment, a Balears hi ha 27 forests d’utilitat pública, propietat de l’Estat, de la Comunitat, dels consells insulars o dels ajuntaments. Les primeres incloses foren la de Binifaldó i la de Menut, que van passar a ser inscrites en nom de l’Estat l’any 1901.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt