Ara llegint
La finca de Galatzó té des d’avui nous hostes: una trentena d’exemplars de tortuga mora

La finca de Galatzó té des d’avui nous hostes: una trentena d’exemplars de tortuga mora

La finca de Galatzó té des d'avui nous hostes: una trentena d'exemplars de tortuga mora

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha alliberat avui una trentena d’exemplars de tortuga mora (Testudo graeca) a la finca pública de Galatzó. Tècnics del Servei de Protecció d’Espècies i personal del Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), que depenen de la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal, han estat els encarregats de controlar i vigilar l’alliberament d’aquests animals al seu hàbitat natural. A més del conseller Joan Simonet, a l’acte també hi ha assistit el batle de Calvià, Juan Antonio Amengual.

Durant l’alliberament, Simonet ha explicat que, principalment, els motius pels quals aquestes tortugues de terra arriben a les instal·lacions del COFIB són per troballes accidentals, per lesions causades per maquinària agrícola o per depredació (cans o rates). «Una vegada són al centre de recuperació de fauna, els exemplars reben els tractaments requerits i, quan s’han recuperat del tot, tornen a la natura», ha detallat el conseller.

De la mateixa manera, Simonet ha recordat que aquesta espècie de tortuga terrestre és present a Mallorca, en concret als municipis de Calvià, Puigpunyent i Palma, i es troba amenaçada, amb la classificació en la categoria de vulnerable en el Catàleg balear d’espècies amenaçades i d’especial protecció.

«És, per tant, una espècie protegida, cosa que implica que estan prohibits, entre d’altres, la possessió, el transport, la venda, el comerç i l’intercanvi d’exemplars vius o morts», ha destacat el conseller.

El COFIB

El COFIB ha acollit i ha donat assistència veterinària a gairebé 1.500 tortugues mores entre 2020 i 2023, la majoria de les quals, una vegada recuperades, s’han anat alliberant al medi natural. D’acord amb les tasques de conservació, l’objectiu de les reintroduccions és reforçar i millorar la connectivitat entre poblacions.

En aquest sentit, la finca pública de Galatzó té una important població d’aquesta espècie, la qual es pretén reforçar amb aquesta actuació. A més, compta amb un tancat amb diversos exemplars de tortuga mora amb finalitats d’educació ambiental, de manera que qualsevol visitant pugui conèixer l’espècie.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt