Ara llegint
Lluc acull 5.000 marxaires que caminen tota la nit per honorar la Mare de Déu

Lluc acull 5.000 marxaires que caminen tota la nit per honorar la Mare de Déu

Lluc acull 5.000 marxaires que caminen tota la nit per honorar la Mare de Déu

Uns 5.000 pelegrins de tot Mallorca han pujat avui des dels diferents municipis -propers i llunyans- fins al Santuari de Lluc en una llarga vetllada que ha servit per honorar la Mare de Déu de Lluc, patrona dels mallorquins. El bon temps i la frescor de la nit han acompanyat els marxaires fins a l’arribada, a primera hora del dematí, a l’aparcament de Lluc.

Degut a la diferent distància de Lluc amb els pobles de la part forana de Mallorca, les caminades han estat molt diferents segons el punt de sortida. D’aquesta manera, els marxaires de Cala Figuera (Santanyí) començaren a caminar ahir dematí per poder completar els 80 quilòmetres que els separen del Santuari amb temps suficient per arribar-hi avui a primera hora.

Felanitx, Esporles, Llucmajor, Manacor, Vilafranca, Sóller, Petra, Santa Maria, Algaida, Lloret, Santa Margalida, Muro, Montuïri, Sineu, Alcúdia, Marratxí, Sa Pobla, Andratx, Campanet, Llubí o Inca, són alguns dels pobles que han estat representats a la marxa i també als actes en honor a la Mare de Déu celebrats avui dematí a Lluc. Inca, com una de les poblacions més properes, precisament ha concentrar una part important dels marxaires que l’han escollit com a punt de partida de la caminada.

Els voluntaris, acabant de preparar la xocolata calenta per als pelegrins.

Xocolata calenta

L’Associació d’Antics Blavets de Lluc, entitat organitzadora de la Pujada a Lluc de la Part Forana de Mallorca, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als pelegrins amb una gran olla de xocolata, galletes dolces i un assortiment de begudes, necessàries per recuperar forces. Molt abans de la sortida del sol tot ja estava a punt per a una calorosa rebuda dels marxaires, que assolien el seu objectiu ataviats amb les camisetes que els identificaven com a pelegrins i que també els vinculava al municipi de partida.

Protecció Civil, Emergències, Guàrdia Civil i Ajuntament de Lluc, entre d’altres, han coordinat la pujada, que compta amb col·laboradors als diferents municipis que han estat punts de partida i que s’han encarregat de donar atenció als caminants durant el seu itinerari.

El propi prior de Lluc, Marià Gastalver, s’ha encarregat avui dematí a les 5 d’obrir les portes de la basílica perquè els primers pelegrins poguessin honorar la Mare de Déu de Lluc en el seu cambril tan bon punt arribassin a la seva destinació final.

Molts dels marxaires, degut al cansament, ja no han participat en els actes de la Diada de Lluc, que continuen durant tota la jornada. Nombrosos autocars estaven disposats a l’aparcament del Santuari per al retorn als seus punts d’origen. Alguns sí que s’han animat a quedar a la missa solemne i a gaudir de la resta d’activitats de la festa de Lluc, juntament amb altres que s’hi han desplaçat a propòsit en vehicle.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt