Ara llegint
Més de 13.000 estudiants han fet enguany una excursió a la Serra de Tramuntana amb el Consell

Més de 13.000 estudiants han fet enguany una excursió a la Serra de Tramuntana amb el Consell

El servei de transport gratuït a la Serra de Tramuntana, una iniciativa del Consell de Mallorca a través del Consorci Serra de Tramuntana, ha aconseguit xifres rècord aquest curs escolar. Un total de 13.030 alumnes i docents han utilitzat aquest servei, el que representa un augment de 3.000 usuaris respecte a l'any anterior. Un servei per a tots els centres educatius Aquest servei, disponible per a tots els centres públics i concertats de Mallorca, facilita excursions a la Serra amb l'objectiu d'inculcar els valors que van contribuir a la seva declaració com a patrimoni mundial per la UNESCO. Antoni Solivellas, director insular de Serra de Tramuntana, subratlla la importància d'aquest servei per a les famílies amb menys recursos: "Gràcies al nostre transport gratuït, molts infants i joves han pogut descobrir la Serra, generant records inesborrables". Dades del curs Aquest curs s'han organitzat 202 excursions, que han requerit la contractació de 250 autocars. En total, 10.775 alumnes i docents de 191 centres educatius s'han beneficiat del servei. D'aquests centres, 108 són CEIP, 37 col·legis concertats, 35 IES, a més de CIP, CEIPESO, CEIPEEM, cooperatives, 2 centres d'educació especial i 1 de formació professional. Destinacions populars Les destinacions més sol·licitades han estat Lluc, amb 30 visites, seguit d'Orient amb 19 i Valldemossa amb 17. Altres llocs destacats inclouen Binifaldó, Fonts Ufanes, Cúber-Gorg Blau i Galatzó. Els mesos amb més sortides han estat març i maig. Programa Aprenentatge Servei A més de les excursions ordinàries, el transport gratuït també s'ofereix als centres adherits al programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana. Aquests centres poden utilitzar l'autocar per anar a Raixa i passar una nit en un refugi. Aquest any, 19 centres han visitat el Centre Serra de Tramuntana de Raixa i 38 han passat una nit en un refugi, principalment a So n’Amer (Escorca). En total, 2.255 alumnes i docents del programa Aprenentatge Servei han utilitzat el servei d'autocar, sumant-se als 10.775 dels altres centres, assolint la xifra de 13.030 beneficiaris, la més alta en els nou anys de funcionament del servei.

El servei de transport gratuït per realitzar excursions escolars a la Serra de Tramuntana, una iniciativa del Consell de Mallorca a través del Consorci Serra de Tramuntana, ha aconseguit xifres rècord aquest curs. Un total de 13.030 alumnes i docents han utilitzat aquest servei, el que representa un augment de 3.000 usuaris respecte a l’any anterior, segons han destacat avui des del propi Consell.

Aquest servei, disponible per a tots els centres públics i concertats de Mallorca, facilita excursions a la Serra amb l’objectiu d’inculcar els valors que van contribuir a la seva declaració com a patrimoni mundial per la UNESCO. Antoni Solivellas, director insular de Serra de Tramuntana, ha subratllat la importància d’aquest servei per a les famílies amb menys recursos: “Gràcies al nostre transport gratuït, molts infants i joves han pogut descobrir la Serra, generant records inesborrables”.

Les dades

Aquest curs s’han organitzat un total de 202 excursions, que han requerit la contractació de 250 autocars. En total, 10.775 alumnes i docents de 191 centres educatius s’han beneficiat del servei. D’aquests centres, 108 són CEIP, 37 col·legis concertats, 35 IES, a més de CIP, CEIPESO, CEIPEEM, cooperatives, 2 centres d’educació especial i 1 de formació professional.

Les destinacions més sol·licitades han estat Lluc, amb 30 visites, seguit d’Orient amb 19 i Valldemossa amb 17. Altres llocs destacats inclouen Binifaldó, Fonts Ufanes, Cúber-Gorg Blau i Galatzó. Els mesos amb més sortides han estat març i maig.

Aprenentatge servei

A més de les excursions ordinàries, el transport gratuït també s’ofereix als centres adherits al programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana. Aquests centres poden utilitzar l’autocar per anar a Raixa i passar una nit en un refugi. Enguany, 19 centres han visitat el Centre Serra de Tramuntana de Raixa i 38 han passat una nit en un refugi, principalment a So n’Amer (Escorca).

En total, 2.255 alumnes i docents del programa Aprenentatge Servei han utilitzat el servei d’autocar, sumant-se als 10.775 dels altres centres, assolint la xifra de 13.030 beneficiaris, la més alta en els nou anys de funcionament del servei.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt