Ara llegint
Mig milió en ajudes per incentivar la producció agrària i marítima a la Tramuntana

Mig milió en ajudes per incentivar la producció agrària i marítima a la Tramuntana

Mig milió en ajudes per incentivar la producció agrària i marítima a la Tramuntana

El Consorci Serra de Tramuntana ha obert una nova convocatòria d’ajudes, dotada amb mig milió d’euros, amb l’objectiu d’incentivar la producció agrària i marítima i afavorir el manteniment del paisatge que ha possibilitat la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial. 

La convocatòria està destinada exclusivament a cooperatives agrícoles, agràries, ramaderes i forestals, confraries de pescadors, consells reguladors de denominacions d’origen protegida i associacions de productors ecològics que treballin dins els límits de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial. 

Els marges, suportats per murs de paret seca que permeten el cultiu, i el complex sistema hidràulic són dos dels elements que converteixen la Serra en un indret amb un valor únic excepcional i el seu bon manteniment està estretament vinculat amb les activitats del sector primari, justifiquen des del Consell de Mallorca.

Els petits agricultors associats en cooperatives o en associacions de productors, així com els pescadors d’arts menors, representen l’esglaó més feble d’aquest teixit econòmic i la seva desaparició podria suposar l’abandonament de les terres, fet que repercutiria negativament en l’actual paisatge cultural. 

Les ajudes oscil·len entre els 20.000 i els 120.000 euros i cobreixen tan les despeses relacionades amb l’activitat productiva com les despeses estructurals de la cooperativa, confraria o associació, derivades d’aquesta producció. També són subvencionables accions de recerca, innovació, formació, prevenció i control de plagues i malalties, difusió de productes de quilòmetre zero, assistència a fires i jornades, publicacions o organització d’actes, entre d’altres activitats que fomentin la sostenibilitat.

Les ajudes s’atorgaran fins el límit pressupostari per ordre d’entrada.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt