Ara llegint
Mateu Ballester, nou president de la Creu Roja de les Illes Balears

Mateu Ballester, nou president de la Creu Roja de les Illes Balears

Mateu Ballester, nou president de la Creu Roja de les Illes Balears

La Creu Roja, en el marc de la seva X Assemblea General, en la qual s’han aprovat les línies estratègiques dels propers quatre anys, ha culminat amb el procés electoral en el que el president autonòmic, Toni Barceló, ha decidit no accedir voluntàriament a la reelecció i finalitzar així el seu segon mandat (2019-2023), i continuar la seva vinculació a l’entitat com a vocal electe de la Comissió Nacional de Finances. Pren el relleu, Mateu Ballester, que en el context de l’Assemblea ha estat elegit i nomenat nou president autonòmic de la Creu Roja a les Illes Balears per al període 2023-2027, atenent així, a la proposta realitzada pels membres del Comitè Autonòmic de l’organització a les Illes Balears. 

Es tanca així un mandat de 8 anys de Toni Barceló, en el transcurs del qual s’ha donat un impuls a l’Hospital de la Creu Roja a Palma i, d’altre banda, la pandèmia, els moviments migratoris, les conseqüències del canvi climàtic i el conflicte armat a Europa han provocat situacions de vulnerabilitat sense precedents, amb una crisi socioeconòmica afegida, que ha requerit una resposta immediata de l’Organització  humanitària, adaptant la seva actuació a les necessitats de les persones.

La X Assemblea General culmina així el procés electoral que es desenvolupa cada quatre anys amb la participació del voluntariat i les persones sòcies de la Creu Roja. 

Mateu Ballester

Mateu Ballester (Cala Rajada, 1956) és grau superior en Administració i diplomat en Empreses Financeres per la Universitat de les Illes Balears. Ha estat director de les oficines de Manacor i Artà de l’entitat financera Sa Nostra, càrrec que ha ocupat durant més 25 anys.

A l’any 2006 va fer-se voluntari de l’organització i immediatament va ocupar el càrrec de president local de la Creu Roja a Manacor (2006-2023). També ha estat durant quatre anys vicepresident autonòmic i des del 2016 ha format part del comitè estatal de la Creu Roja Espanyola. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt