Ara llegint
Onada d’actes vandàlics contra el patrimoni del litoral d’Andratx

Onada d’actes vandàlics contra el patrimoni del litoral d’Andratx

Onada d'actes vandàlics contra el patrimoni del litoral d'Andratx

L’Ajuntament d’Andratx ha informat que avui dematí han descobert com la la caseta adossada al costat de la torre de Cala En Basset a Sant Elm ha despertat pintada amb
grafits de gran mida i, al mateix temps, han condemnat uns “actes vandàlics que destrueixen i deterioren part del nostre patrimoni històric que tant representen el nostre municipi”.

El departament de Patrimoni d’Andratx s’ha encarregat avui mateix de redactar l’acta que donarà pas a l’informe que arribarà al Consell de Mallorca perquè les corresponents autoritats competents actuïn en conseqüència per restituir aquest element al seu estat original.

Aquesta no és l’únic acte vandàlic que s’ha registrat aquests dies al municipi. A principis de setmana a la torre des Cap Andritxol també hi van pintar grafitis i ja es va realitzar un altre informe per informar el Consell de Mallorca.

“Des de l’Ajuntament volem fer una crida a tota la ciutadania per conscienciar la importància de cuidar i respectar el nostre patrimoni. El patrimoni històric forma part de tothom, representa la història de la nostra illa i dels nostres avantpassats”, han assenyalat en un comunicat fet públic aquest migdia.

La Torre d’En Basset està situada a 90 metres sobre el nivell de la mar a l’anomenada punta de la Galera. Tot i que la torre va ser construïda al voltant de l’any 1583, les cases adjacents que han estat pintades són la de l’època de la guerra civil.

La talaia és una més de les que es van construir al voltant de l’illa de Mallorca per vigilar les possibles incursions de pirates i corsaris tan freqüents en la seva època.  

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt