Ara llegint
Pantalles acústiques a l’autopista d’Alcúdia per reduir l’impacte de soroll als habitatges d’Hostalets

Pantalles acústiques a l’autopista d’Alcúdia per reduir l’impacte de soroll als habitatges d’Hostalets

Pantalles acústiques a l'autopista d'Alcúdia per reduir l'impacte de soroll als habitatges d'Hostalets

El Consell de Mallorca ha anunciat avui el final de les obres d’instal·lació de pantalles acústiques al carrer d’Hostalets, a Calvià, una actuació que técom a objectiu disminuir l’impacte acústic de la zona residencial d’Hostalets a Calvià, concretament, de la barriada al voltant del carrer Hostalets.

La intervenció ha consistit a instal·lar pantalles acústiques fonoabsorbents de 5 metres d’altura. La longitud de l’actuació de la instal·lació de pantalles ha estat de 540 metres lineals. La durada de les obres ha estat de vuit mesos i el pressupost d’adjudicació va ser de 717.600 euros.

El Consell de Mallorca ha volgut recordar avui que per redactar el projecte final es varen estudiar les condicions de la propagació i d’impacte acústic de l’entorn per intervenir-hi, de la manera més eficient. Es varen així estudiar diverses alternatives, i es va arribar a la conclusió que la mesura més eficaç era la de les pantalles acústiques fonoabsorbents en els marges de la mateixa autovia, i tenint en compte la distància amb els habitatges i la carretera.

A més, s’han assegurat que la col·locació de les pantalles no ha suposat un augment de l’impacte acústic als habitatges situats a l’altre costat de l’autovia, segons han detallat des del Consell.

Segons el Consell, aquesta actuació era prioritària per millorar les condicions de vida dels veïns que viuen prop de la Ma-1, i que estaven patint, des de fa molts d’anys, una intensitat de renou molt elevada a causa dels vehicles que passen cada dia per l’autopista.

Abans d’aquesta actuació, els veïnats estaven patint un renou molt elevat, un nivell de decibels per damunt dels recomanats per l’Organització Mundial de la Salut. En horari diürn pujaven els 70 decibels i a la nit, pujaven als 55 decibels. Ara s’ha aconseguit davallar més de 15 decibels en cadascun dels casos i el llindar del renou ja es troba dins dels límits que l’OMS considera com acceptable.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt