Ara llegint
Un camp de treball permet recuperar marges a l’olivar de s’Alova, propietat del Moviment Escolta al Barranc de Biniaraix

Un camp de treball permet recuperar marges a l’olivar de s’Alova, propietat del Moviment Escolta al Barranc de Biniaraix

El camp de voluntariat denominat Recuperem s’Alova té lloc de dia 16 al 30 d’agost en una petita finca situada al barranc de Binaraix, a Sóller. Es tracta d’una iniciativa on 15 joves provinents d’Aragó, Andalusia, Castella-Lleó, Ceuta i les Illes Balears treballen per recuperar marges fets amb la tècnica tradicional de la pedra en sec. 

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha desafiat avui la calor del dematí per visitar els participants en el camp de voluntariat.  També hi han assitit el batle de Sóller, Carlos Simarro, el director d’IBJove, Tià Lliteres, i representants del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca i de la Fundació Maria Ferret, propietaris de l’olivar.

“Aquest camp funciona des del 2015, amb molt d’èxit, i representa molt bé el que volen ser els camps de voluntariat per als joves: una trobada entre joves de diferents comunitats autònomes a un espai cultural i tradicional de la nostra comunitat i una forma de lleure juvenil que es diferent a l’oci habitual”, ha expressat la consellera Fina Santiago.

Aquest camp de voluntariat és dels darrers que organitza l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) aquest estiu, d’un total de vuit. Abans se n’han realitzat set més: dos per treballar la igualtat de gènere, un de voluntariat d’arqueologia en el castell d’Alaró, un d’intervenció socioeducativa per promoure el suport a persones i col·lectius amb necessitats especials, un d’educació ambiental, un per ajudar a organitzar les festes de Canamunt i Canavall de Palma, i un de teatre a Calonge, que fa feina amb els valors de la infància i la joventut.

Un total de 120 joves han participat enguany als camps de voluntariat de l’IBJOVE.

Els participants en el projecte i les autoritats, avui dematí.

Els camps van adreçats a joves d’entre 16 i 30 anys que es comprometen, desinteressadament, a col·laborar en una tasca de projecció social en benefici de la comunitat durant dues setmanes. Aquest treball voluntari es combina amb altres activitats d’oci. A més, l’activitat inclou allotjament, manutenció i les activitats complementàries de lleure. El preu per a dues setmanes és de 110 euros per persona, encara que no inclou el transport d’anada i tornada del lloc de realització del projecte ni les despeses que no derivin directament de l’activitat.

Es tracta d’una iniciativa que ofereix al jovent, no només de les Illes Balears sinó de tot el territori espanyol, la possibilitat de conèixer nous llocs i altres formes de cultura, i, sobretot, conviure amb altres joves de diferent procedència. De la mateixa manera, els joves de les Illes Balears també es poden inscriure als camps de voluntariat que organitzen altres comunitats autònomes i que també es poden consultar a la web d’IBJOVE.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt