Ara llegint
Una obra del Govern Balear a Llucalcari destrueix l’entorn de Can Junyer

Una obra del Govern Balear a Llucalcari destrueix l’entorn de Can Junyer

https://www.foravila.net/area/serra-de-tramuntana/el-govern-destina-2-milions-deuros-a-convertir-en-centre-de-creacio-i-recerca-una-casa-de-llucalcari/

Les obres de reforma del nou Centre Cultural de Llucalcari, a Deià, de les antigues cases Can Junyer i Son Canals, impulsades pel Govern Balear, han destruït dues oliveres centenàries aquesta mateixa setmana, que han estat arrabassades per facilitar la realització de l’obra.

Diversos murs de pedra en sec, una canaleta i antigues contraccions arqueològiques àrabs també han estat enderrocats per la empresa catalana de construcció Citanias, que s’encarrega de dur endavant la transformació de l’edifici, segons han denunciat des de Mallorcalma.

La reforma projectada costarà 2 milions d’euros i està finançada amb fons europeus per a la transició ecològica. “Si continuem amb la destrucció del patrimoni podríem perdre la nostra condició de patrimoni mundial de la UNESCO de la Tramuntana”, adverteixen des de Mallorcalma.

El batle de Deià, Lluís Apesteguia, ja ha denunciat els fets i ha ordenat la Policia Local a aixecar acta. Assegura que si no aconsegueixen salvar els arbres tornant-los a terra, la setmana que ve l’obra es paralitzarà i es dictaran sancions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt