Ara llegint
200 històries arriben a la final de la 16a edició del concurs literari AMIC-Ficcions

200 històries arriben a la final de la 16a edició del concurs literari AMIC-Ficcions

La setzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat el seu llistat de finalistes. De les 2.336 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes: 119 de Catalunya (187 alumnes), 44 del País Valencià (71 nois i noies), 34 de les Illes Balears (54 alumnes) i 3 grups d’Aragó (5 alumnes). Mentre que entre el professorat que ha engrescat als joves a participar, el jurat ha seleccionat 35 docents finalistes dels següents territoris: 20 de Catalunya, 6 d’Illes Balears, 7 del País Valencià i 2 d’Aragó.

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la setzena edició amb una participació rècord pel que fa al nivell d’implicació de l’alumnat amb un increment de més del 30% dels grups que han publicat el 1r capítol dins el certamen de creació literària, amb un total de 2.336 històries presentades a través de la pàgina web del concurs, assolint així el rècord de participacions en la història del concurs.

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino, Fundació Jordi Sierra i Fabra, la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears i de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Cal remarcar que hi ha hagut presència de participants de les tres províncies que conformen Aragó, 32 estudiants d’Osca, 18 més que en l’edició anterior, i 5 estudiants de Saragossa, consolidant, un any més, la presència d’estudiants d’aquest territori al concurs.

Per tal de cobrir tot el territori, el concurs AMIC-Ficcions ha organitzat cinc actes de lliuraments de premis a Menorca (7 de maig), Eivissa (9 de maig), València (14 de maig) i Mallorca (16 de maig). I, finalment, se celebrarà la gran final a Barcelona dimecres 22 de maig al CaixaForum Barcelona que es troba a Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, llibre electrònic, smartwatch i auriculars sense fils. També es premiaran als docents més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor/a més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-cents cinquanta mitjans impresos, digitals i audiovisuals de proximitat, temàtics i generalistes fortament arrelats arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.300.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt