Ara llegint
El concurs literari AMIC-Ficcions aconsegueix una participació de 4.973 alumnes inscrits, 422 de les Illes Balears

El concurs literari AMIC-Ficcions aconsegueix una participació de 4.973 alumnes inscrits, 422 de les Illes Balears

El concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” ha tancat les seves dades de participació de la 16a edició amb un total de 4.973 alumnes registrats provinents de 309 centres educatius de Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Aragó. Concretament, a les Illes Balears hi participen un total de 422 alumnes inscrits de 37 centres educatius. El Col·legi Sant Antoni Abat de Son Ferriol és el centre més participatiu de les illes amb 147 inscrits.

A més, aquesta setzena edició ha assolit una xifra històrica pel que fa al nivell d’implicació de l’alumnat amb un increment de més del 30% dels grups que han publicat el 1r capítol dins el certamen de creació literària, amb un total de 2.336 històries presentades a través de la pàgina web del concurs, assolint així el rècord de participacions en la història del concurs.

Mallorca és l’illa del territori més participativa amb 271 joves de 26 instituts, 70 més que en la passada edició, seguida d’Eivissa amb 89 inscrits de 5 centres, Menorca amb 61 inscrits de 5 centres i la incorporació de l’illa de Formentera amb un alumne participant de l’IES Marc Ferrer.

Distribució de la resta de participants

Pel que fa a la participació per territoris, de Catalunya participen a AMIC-Ficcions un total de 3.503 joves. Si ho desglossem per demarcacions; Barcelona, continua sent la zona on més estudiants participen, arribant als 2.291 alumnes; seguit de Girona amb 574 estudiants, 122 participants més respecte a l’edició anterior, Lleida amb 329 i Tarragona amb 309.

Al País Valencià amb 1.011 estudiants. Destaquen els 383 alumnes que s’han inscrit de València, 91 joves més que en l’edició anterior; 352 d’Alacant i 276 de Castelló.
També, s’han unit al concurs literari 37 alumnes d’Aragó: 32 estudiants d’Osca i 5 estudiants de Saragossa, consolidant, un any més, la presència d’estudiants d’aquesta comunitat autònoma al concurs.

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 2 d’octubre i s’han tancat aquest 30 de gener amb 4.973 estudiants registrats. A través de la pàgina web www.amicficcions.cat qualsevol usuari pot llegir els capítols que van publicant els participants.

El funcionament

El concurs “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la: “La bruixa blanca” de Shelby Mahurin, “La cosina gran” de Laura Gost, “Guilleries” de Ferran Garcia, “La connexió maltesa” de Jordi Sierra i Fabra i “El fill del senescal d’Egipte” (autor anònim), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Jurat, premis i gran final

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. Durant la segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhones, PlayStations, iPads, llibres electrònics, rellotges intel·ligents i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor/a més motivador/a de cada territori, el qual serà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Organitza AMIC IB, compromís amb l’educació

L’AMIC IB, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació de les Illes Balears, representa més de seixanta-quatre mitjans impresos, digitals i audiovisuals de proximitat, temàtics i generalistes fortament arrelats arreu del nostre àmbit territorial, entre ells el diari digital FORA VILA, que conjuntament arriben a una tirada en premsa 40.000 exemplars, mentre que en digital superen els 5.500.000 de navegadors únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt