Ara llegint
63 estudiants de Calvià han participat al programa de Pràctiques Vocacionals

63 estudiants de Calvià han participat al programa de Pràctiques Vocacionals

Un total de 63 estudiants de Calvià han participat aquest curs de les Pràctiques Vocacionals que, un any més, ha engegat l’Ajuntament de Calvià a través del Centre Universitari de Calvià (CUC), dependent de l’Institut Municipal d’Educació i Biblioteques ( IMEB).

Un projecte en què han participat 58 empreses i entitats públiques i privades, i els tres instituts del municipi. A través d’aquest projecte, s’ofereix a estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat la possibilitat de viure una experiència real dins el món laboral, fent pràctiques amb professionals de diferents camps.

D’aquesta manera, l’alumnat obté informació sobre les diferents professions alhora que se’ls ajuda a dissenyar el seu propi itinerari acadèmic i professional que els faciliti no només la decisió immediata sobre les alternatives per a l’any que ve, sinó també la formulació d’un projecte a mitjà-llarg termini.

L’alumnat ha rebut el diploma acreditatiu de mans del batle, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle d’Educació i Ocupació, Olga Granados, i el gerent de l’IMEB, Borja Martorell. El batle, després d’agrair la col·laboració i la implicació als Instituts del municipi, a les empreses privades i organismes públics, i als departaments municipals, ha destacat la importància d’aquest programa, que es va iniciar el curs 2016-2017, perquè «s’aconsegueix que la joventut vagi dissenyant no només el seu futur laboral, sinó també el seu futur acadèmic, i que hi hagi una col·laboració de tots els àmbits, públic i privat, perquè tinguin la millor formació, perquè el futur del municipi es construeix amb la formació dels seus joves».

Les Pràctiques Vocacionals tenen una durada màxima de 12 hores i es realitzen durant les vacances escolars d’estiu, i hi han col·laborat els tres Instituts de Calvià (IES Calvià, IES Son Ferrer i IES Bendinat), empreses privades de tots els àmbits i entitats públiques, també de tots els àmbits, com ara l’IMAS o l’Hospital de Son Espases, així com departaments municipals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt