Ara llegint
Aquest estiu es rememorarà l’expedició santanyinera, la primera volta a Mallorca en vaixell

Aquest estiu es rememorarà l’expedició santanyinera, la primera volta a Mallorca en vaixell

Aquest estiu es rememorarà l'expedició santanyinera, la primera volta a Mallorca en vaixell

El Consell de Mallorca prepara una volta Mallorca de cara a aquest estiu per commemorar els 125 anys de l’expedició santanyinera. La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha presentat avui el programa d’actes que es duran a terme des del 22 de març al 3 d’agost, tot i que la volta Mallorca es durà a terme entre el 25 de juliol i el 3 d’agost. 

Roca ha explicat que “aquesta iniciativa s’ha posat en marxa ja que enguany es commemora el 125è aniversari de la volta a Mallorca organitzada per nou membres del Reial Gremi d’Assadolladors, socis numeraris de s’excursionista santanyinera. Aquesta va ser realitzada l’any 1899”. 

Un grapat de santanyiners -nou, en concret- realitzaren a finals del segle XIX al voltant de la major de les Balears una expedició que es convertí, gràcies als esforços i mèrits propis, en la primera volta a Mallorca realitzada íntegrament per mallorquins. Aquesta fita representa els anhels de la humanitat per assolir reptes únics que els serveixin alhora de crònica personal i comunitària per assolir una peculiar manera d’entendre la vida.

El 25 de juliol comença la travessia 

Dia 25 de juliol començarà la volta Mallorca arreu de l’illa amb un total de nou embarcacions fixes i altres que s’aniran sumant als trams de manera puntual. De fet, la vicepresidenta i consellera ha assegurat que la Balear se sumarà al darrer tram. A més, ha explicat que “s’ha limitat a nou el nombre d’embarcacions participants perquè així es va fer al 1899”. Pel que fa al recorregut, serà el següent: Cala Figuera, Portocolom, Porto Cristo, Cala Ratjada, Alcúdia, Sóller, Banyalbufar, Andratx i Palma.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt