L’Arxiu del So i de la Imatge incorpora 23.000 fotografies més i 58 títols cinematogràfics
L’Arxiu del So i de la Imatge, gestionat pel Consell de Mallorca, amplia el seu fons amb tres donacions de material fotogràfic i cinematogràfic. En total, l’arxiu incorpora 58 títols cinematogràfics i 23.127 fotografies de temàtiques diferents. Aquest material està valorat, en conjunt, en 83.270 euros.
Per una banda, la institució insular ha acceptat la donació d’una col·lecció de documents cinematogràfics procedents de José Truyol Thomás. Aquesta comprèn 26 llargmetratges, 18 curtmetratges i 14 documentals rodats en format de 35mm, 16mm i Súper 8. L’arxiu considera que aquesta col·lecció, valorada en 13.500 euros, té un valor afegit pel fet d’haver estat generada per un professional del sector cinematogràfic en l’àmbit de l’exhibició i que dona mostra del seu recorregut en aquest camp.
Al mateix temps, el fons fotogràfic Francesc Llompart passa a formar part de l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell. Està format per 20.000 diapositives de les Illes Balears de 35 mm i mig format a més de material digital amb captures a baixa resolució del material analògic del mateix fons i material de preimpressió. Aquest material, valorat en 57.900 euros, té un contingut temàtic molt divers que inclou paisatge, etnografia, patrimoni històric-artístic, arquitectura i retrat.
Finalment, els 1.227 negatius fotogràfics realitzats a l’illa de Mallorca del fons Weedon també s’integren a l’arxiu de la institució insular. Es tracta d’un fons gairebé únic sobre Mallorca, la seva gent i els seus costums a finals dels anys 50. Aquest està valorat en 12.270 euros.
Les tres col·leccions s’han inclòs dins el fons de l’Arxiu del So i de la imatge, fent constatar la procedència del material. A partir d’ara, es durà a terme la seva conservació en les condicions més idònies, així com la seva difusió.
L’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca, creat pel Consell de Mallorca en 1999, és un arxiu especialitzat en el cinema, la fotografia, la música i la història oral de Mallorca. De lliure accés per a tota la ciutadania, té com a objectiu localitzar, recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic, audiovisual i fonogràfic produït a Mallorca o relacionat amb l’illa, de qualsevol època, temàtica, format o suport.