Ara llegint
El Consell de Mallorca convida a visitar possessions i a tastar productes agroalimentaris

El Consell de Mallorca convida a visitar possessions i a tastar productes agroalimentaris

El Consell de Mallorca convida a visitar possessions i a tastar productes agroalimentaris

El Consell de Mallorca, a través del Consorci Serra de Tramuntana, ha presentat avui el programa «Viu el patrimoni» que ofereix de juny a novembre rutes guiades, visites a possessions i tasts de productes pels diferents municipis de la delimitació del Patrimoni Mundial. Totes les activitats són gratuïtes i s’han pensat perquè els ciutadans puguin viure experiències relacionades amb els elements i valors que varen possibilitar la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial.

El programa inclou quatre tasts per donar a conèixer els productes que s’elaboren a la Serra exclusivament, superant les dificultats de la seva complicada orografia. Dissabte passat es va fer la primera sortida, a les bodegues de Son Puig, a Puigpunyent. El juny s’ofereix un tast a Son Moragues (Valldemossa) i a can Xoroi (Fornalutx) i, al setembre, un altre tast de vi a Vinyes Mortitx (Escorca). 

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha dit que «els tasts proposats van més enllà de l’experiència gastronòmica, ja que ens permeten reconèixer l’esforç dels productors per modelar i mantenir aquest paisatge reconegut com a Patrimoni Mundial».

El programa proposa descobrir possessions emblemàtiques de la Serra, un dels elements que la Unesco va valorar per declarar-la paisatge cultural. Així, s’han organitzat visites guiades a Miramar (Deià), es Verger (Alaró), Son Amer i el molí de Lluc (Escorca), i Son Vic Vell (Es Capdellà) amb diversos experts en patrimoni.  

Finalment, s’ofereixen quatre rutes guiades per s’Ull de s’Aigua (Esporles), als llogarets de Binibona (Caimari), Biniarroi (Mancor de la Vall) i Moscari (Selva).

«Viu el patrimoni» compta amb el suport logístic de l’empresa Més Cultura, de Sóller, dirigida per Aina Mora, i la col·laboració d’alguns dels guies culturals més experts en la serra de Tramuntana com són Joan Carles Palos i Tomàs Vibot. 

El calendari de les propostes s’estén entre els mesos de juny i novembre i coincideix amb la celebració de les fires dels municipis de la Serra. D’aquesta manera es complementa l’aposta del Consorci per difondre entre la ciutadania els valors que sostenen la declaració de Patrimoni Mundial, en la categoria de paisatge cultural, de la Unesco l’any 2011. 

 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt